Normalde buz kalıpları ile sadece buz yaparız. Fakat kalıpları kullanarak çok yaratıcı ve pratik tarifler yapmakta mümkün. İşte yemeklerde bile kullanabileceğiniz 7 farklı buz kalıbı tarifi Normalde buz kalıpları ile sadece buz yaparız. Fakat kalıpları kullanarak çok yaratıcı ve pratik tarifler yapmakta mümkün. İşte yemeklerde bile kullanabileceğiniz 7 farklı buz kalıbı tarifi... Buz küplerinde minik parçalı meyveler ile suyu birlikte dondurarak limonata gibi içecekler için aromalı buzlar elde edebilirsiniz. Zeytinyağı ve taze otları birlikte dondurarak zeytinyağlı yemeklerde kullanmak üzere yağ küpleri oluşturabilirsiniz. Kalıp soğuyan kahveyi atmak yerine buz kalıplarında dondurun. Üzerine soğuk süt ekleyerek soğuk kahve yapabilirsiniz. Hindistancevizi sütü ve meyve pürelerini dondurarak eğlenceli buz kalıpları elde edebilirsiniz. Fıstık ezmesi, çikolata ve balı karıştırarak enfes çikolatalı küpler yapabilirsiniz. Meyveli yoğurdun kalan kısmını dondurabilirsiniz. Biraz çikolata ve üzerine birer çilek koyarak enfes tatlılar hazırlayabilirsiniz.