Buzdolabına soktuğunuz anda zehre dönüşüyor! Bunu sakın yapmayın: Faydası kayboluyor, tadı tamamen değişiyor

Gıdaların tüketim ömrünü uzatmak için buzdolabında muhafaza etmek gerekiyor. Fakat her zaman doğru bir tercih olmayabiliyor. Bazı besinleri, buzdolabına koymak ondan alacağınız lezzet ve faydayı sıfıra indirebiliyor. Peki, hangi yiyecekleri kesinlikle soğuk dolaba koymamalıyız? Neden bu yöntem doğru değil?

Başta bazı meyve çeşitleri olmak üzere sayısız gıda çeşidini serin bir ortama yerleştiririz. Bunun amacı, tamamen bozulmasını önlemeye dayalı. Bazı durumlarda ise tam tersi bir durum ortaya çıkabiliyor. İşte tüm detaylar…

BAHARATLAR
Soğutma işlemi, bütün baharatların gücünü ve lezzetini zamanla azaltıyor. Çünkü baharatlar, buzdolabındaki nemi emiyor. Bu da potansiyel olarak topaklanmaya ve lezzet kaybına yol açıyor.

KURUTULMUŞ MEYVELER
Kurutulmuş meyveleri, buzdolabına koymak, sertleşmesine ya da aşırı çiğnenebilir hale gelmesine neden oluyor. Soğuk sıcaklıklar, kurutulmuş meyvelerdeki doğal şekerleri ve tatları etkileyerek tatlarını değiştiriyor. Bunları buzdolabında saklamak, nem emilimine neden oluyor ve potansiyel olarak küf oluşumunu teşvik ediyor.

SAFRAN
Safranın buzdolabında saklanması onun hassas lezzetini ve aromasını tehlikeye atıyor. Buzdolabındaki nem, safran ipliklerinin kalitesini düşürebilecek yoğuşmaya neden oluyor.

EKMEK
Ekmeğin buzdolabında saklanması, daha çabuk kurumasına ve bayatlamasına yol açıyor. Aynı zamanda dokuyu çiğnenebilir hale getirecek ve yemeyi daha az lezzetli hale getiriyor

MUZ
Soğutma, cildin erken kararmasına bile neden oluyor. Muzları istediğiniz gibi olgunlaşana kadar oda sıcaklığında saklamak en iyisi.

ZENCEFİL
Buzdolabına koyma yöntemi, zencefilin daha çabuk küflenmesine neden oluyor. Taze zencefili serin ve kuru bir yerde saklamak en doğru çözümlerden biri.

SARIMSAK
Sarımsağı buzdolabında saklamak filizlenmesine veya lastik gibi görünmesine neden oluyor. Aynı zamanda ortamdaki nem nedeniyle üzerinde mantar da oluşabiliyor. Bunun yerine sarımsağı hava sirkülasyonunun iyi olduğu serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.

BAL
Bal, dondurulduğu zaman kristalleşip kalın ve tanecikli hale geliyor. Balı oda sıcaklığında, ağzı kapalı bir kapta saklamak en doğru yöntemler arasında bulunuyor.