Buzdolabını kimyasal içerikli temizlik malzemeleri ile temizlediğinizde hem buzdolabının ömrü ciddi oranda kısalır hem de sağlığınızı tehdit eder. Buzdolabının iç kısmını temizlemek için belli başlı bazı unsurları sıralı bir şekilde ele almak yeterlidir. Öncelikle küçük bir kovanın içerisine yarısı kadar su doldurulmalıdır.Üzerine 2 yemek kaşığı karbonat ile 4 yemek kaşığı sirke konmalıdır. Sirke ile karbonat dikkatli bir biçimde karıştırılmalıdır.Ardından sünger kullanmak suretiyle buzdolabının iç kısmının her bölümü temizlenebilir. Bu yöntem günümüzde buzdolabının iç bölümünde yer alan tüm kötü durumların ortadan kalkmasına olanak tanımaktadır. Buzdolabını silmek için birtakım doğal malzemeler kullanmak gerekmektedir. Özellikle bu konuda sünger ile beraber temiz bir bez kullanmak mümkün. İç kısmı hassas olduğundan dolayı mutlaka sünger hem temiz hem de pürüzsüz olmalıdır. Aynı zamanda karbonat ve sirke karışımı kullanmak suretiyle bu karışımı yavaş bir şekilde buzdolabının iç kısmına uygulamak mümkün.Tabii bu konuda özel olarak alınmış olan bez çeşitleri de yine kullanılabilir. Buzdolabı temizliği yapmak için mutlaka doğal malzemeler ile aşamalı bir şekilde işlem gerçekleştirilmesi gerekir.Öncelikle kontrol ve temizlik yapılmalıdır. Buzdolabının fişi çekilmeli, yiyecekler ile beraber aparatlar çıkarılmalıdır. Daha sonra çıkarılabilen parçalar hazırlanmış özel karışım ile beraber dikkatli bir şekilde silinmeli ve temizlenmelidir. Üçüncü aşamada buzdolabının iç kısmı ile beraber dondurucu bölümünü yine aynı dikkatli şekilde temizlenmesi gelir. Son olarak nemli bir bez ile beraber, buzdolabının iç kısmının her noktası kuru bir bez üzerinden temizlenmelidir.Tüm bu işlemlerin ardından fiş takılabilir ve ardından yiyecekler dikkatli bir şekilde yerleştirilebilir. Karbonat ve sirke karışımı birçok bakteri ve mikrop türünü öldürme konusunda üstün başarı sağlıyor. Mutfak temizliğinde sirke, limon ve karbonat ürünlerini gönül rahatlıkla kullanabilir, hijyen konusunda şüphe etmenize gerek yoktur. Hazır ürün kullanmak istiyorsanız alacağınız ürünün içeriğine dikkat etmeniz size en önemli tavsiyemiz olur. Sadece mutfak ya da buzdolabında kullanılabilecek bazı temizlik ürünleri de işinize yarayabilir. Buzdolabı temizliği buzdolabının kullanım şekline göre değişmekle birlikte en ideal süresi 30 günde birdir. Böylece çürüyen sebze veya meyveleri gözden kaçırmamış olur ve dökülen sıvıların bakteri üretmemesini sağlarsınız.