BESİNLERİN TAZE KALMASINI SAĞLAMANIN PÜF NOKTALARI
Peynirleri önce yağlı kağıda ardından alüminyum folyoya sararak buzdolabının orta raflarında saklamalısınız.
Krema, yoğurt gibi süt ürünlerini saklamak için en uygun yer orta raflardır.
Yumurtaları, raflara sivri ucu aşağı gelecek şekilde yerleştirin.
Sütleri, buzdolabının en soğuk bölümü olan en alt rafa yerleştirmelisiniz.
Sebzeler, nemli ortamlarda daha uzun süre taze kalırlar. Bu yüzden buzdolabında bulunan sebze çekmeceleri, sebzeler için idealdir. Dikkat etmeniz gereken diğer nokta ise, sebzeleri buzdolabına yıkamadan koymaktır.
Meyveleri de sebzeler gibi en alt çekmecede saklamak gerekir. Uzun süre tazeliğini korumak için, yıkamadan yerleştirin.
Salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünleri için en uygun yer, buzdolabının en üstünde bulunan et çekmecesidir.
Ketçap, mayonez, sarımsak, sirke, tuz gibi koruyucular fazla soğuğa ihtiyaç duymazlar. Bu yüzden buzdolabının kapak bölümündeki bölmeler, bu tür besinler için idealdir.
Hazır aldığınız meyve sularını da buzdolabının kapak bölümünde saklayın.
Artan yemekleri saklarken mutlaka kapağının kapalı olmasına dikkat edin. Etli yemekler kapalı bir şekilde 3-4 gün, zeytinyağlılar ise 5-6 gün tazeliğini korurlar.