BUZDOLABINDA YİYECEKLERİ DOĞRU YERLEŞTİRİN
9- Pişirdiğiniz veya taze-çiğ gıdaları uygun raflara koyarak dahi bütçenize katkı sağlarsınız. Öncelikle buzdolabını yaz aylarında 4 veya altında, buzluk bölümlerini ise -18 santigrat derece seviyelerinde ayarlayın.
10- En üst raflar dolabın en sıcak kısımlarıdır. Altlara gittikçe soğur. Çünkü soğuyan hava ağırlaşır ve aşağı çöker. Bir yiyeceği ne kadar yüksek derecede pişirmek gerekiyorsa o kadar alt raflarda tutmalı. Bu durumda örneğin; tavuk en alta, önceden pişmiş sadece ısıtmak gereken bir yemek en üst rafa koyulabilir. Pişmiş ürünleri çiğ ürünlerden mutlaka uzak tutun.
11- Tavuk, kıyma, balık, kuzu veya sığır eti gibi çiğ etler ile paketlenmiş ürünleri (dondurulmuş olanlar hariç) alt raflarda ve gıdalardan uzak muhafaza edin.
12- Sebzeyi, meyveyi ve eti aynı rafa kesinlikle koymayın. Bu ürünlerin aynı rafta olması birinden diğerine ‘bakteri’ geçişini sağladığından (çapraz bulaşma) bozulmaya yol açar. Bu detayı sakın atlamayın!
13- Etleri buzdolabında saklarken mutlaka altına bir tabak koyun. Böylelikle suyu akarsa bütün buzdolabına bulaşmamış olur.