Etilen gazı üreten sebze ve meyvelerle etilene duyarlı olanları ayrı muhafaza edin
Etilen gazı üreten sebze ve meyveleri, etilene duyarlı olanlardan ayırmak gerekiyor. Doğal yollarla üretilen bu gaz, depolama süresini kısaltarak bozulmalara sebep olabilir. Çünkü etilen gazı bazı meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandıran doğal bir gaz.
Olgunlaşma sırasında etilen gazı üreten yiyeceklere muz, avokado, kavun, şeftali, kayısı, armut, elma, erik, domates, ayva ve inciri örnek verebiliriz.
Etilene duyarlı sebze ve meyveler olan kabak, bezelye, ıspanak, brokoli, marul, salatalık, karpuz, bakla ve biber gibi gıdalarla yukarıda saydığımız besinleri aynı yerde muhafaza ettiğinizde bozulmalarını kolaylaştırmış olursunuz.
Bu besinleri etilene duyarlı olan besinlerle bir arada tuttuğumuzda, bazı besinlerin daha hızlı bir şekilde bozulduğunu, çürüdüğünü siz de görebilirsiniz.
Bu nedenle bu besinleri saklarken bir arada tutmamalısınız