C vitamini deyince akla hemen portakal gelir. 100 gram portakal 53 mg C vitamini içermesinin yanı sıra A vitamini, lif, folik asit ve potasyum bakımından zengin bir meyve. Bir adet greyfurt içerisinde 80 mg C vitamini bulunuyor. Yüksek oranda antioksidan içermesi ile vücuttaki enfeksiyonları da yok edici özelliği de var. Tadını sevmeyenler portakal suyuyla karıştırarak tüketebilir. 100 gram limonda 44 mg C vitamini bulunuyor. Limon karbonhidrat, lif, protein, sağlıklı yağ asitleri, A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir bakımından da zengin. Güçlü bir antioksidan olan limonu salata ve yemeklerin yanı sıra suyunuza sıkarak da tüketebilirsiniz. Portakal kadar bilinmese de aslında tatlı kırmızı birber bir C vitamini şampiyonudur. Portakalın yaklaşık 3 katı C vitamini içerir. Tatlı kırmızı biber, A vitamini de içerir ve göz sağlığına son derece faydalıdır. Ekşi bir tada sahip olan kivi, 100 gramında 60 mg C vitamini içeriyor. Kivi ayrıca folik asit, lif ve potasyum açısından zengin bir meyvedir. Çekirdekleri insan vücudu için çokça faydalı olan omega 3 yağ asidi içeriyor. Çilek iyi bir C vitamini, folik asit ve mangan kaynağıdır. Ayrıca yüksek oranda lif ihtiva eder. 100 gram çilek 65 mg C vitamini içerir. Vücudun doku ve kemik yapısı için gereklidir, antioksidan özelliğiyle bilinir. Çiğ olarak tüketilmesi besin değerlerini koruması açısından önemlidir. Karnabahar, tam bir vitamin ve lif deposu. Tek bir küçük baş karnabaharda 127,7 mg C vitamini, 5 gram lif ve 5 gram protein bulunuyor. 100 gram ananas yaklaşık 48 mg C vitamini içerir. Karbonhidrat, A vitamini, potasyum, kalsiyum ve demir bakımından zengindir. Yüksek besin değer sayesinde faydalı bir meyvedir. İhtiva ettiği bromelain enzimi ile proteinlerin kolay parçalanmasına yardımcı olur. KUŞBURNU: 100 gram kuşburnu 426 mg C vitamini içeriyor. Kuşburnu C vitaminin yanı sıra A vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor açısından de zengin bir meyve. 100 gram kuşburnu 426 mg C vitamini içeriyor. Kuşburnu C vitaminin yanı sıra A vitamini, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfor açısından de zengin bir meyve.