Cadılar Bayramı için 8 tarif

Cadılar Bayramı'nın gelmesiyle birlikte birçok kişi evde hazırlanabilecek hem lezzetli hem de ürkütücü tarifler araştırıyor. İşte birbirinden lezzetli halloween yemekleri

1- MUMYA PİZZA TARİFİ
Mumya pizza malzemeler
- 4 dilim tost ekmeği
- 4 adet cherry domates
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı salça
- 4 adet siyah zeytin
- 8 dilim kaşar peyniri
MUMYA PİZZA YAPILIŞI
- Küçük bir karıştırma kabı içine domatesleri rendeleyin. Salça, zeytinyağı ve baharatlar eklenerek çırpılır. Karışım tost ekmeklerinin üzerlerine sürülür.
- Kaşar peynirleri şeritler halinde kesilir ve çaprazlama şekilde ekmeklerin üzerine dizilir.
- Zeytinlerin çekirdekleri çıkartılır ve ikiye bölünerek göz şeklinde ekmeklerin üzerine yerleştirilir. 180 derecede ekmek eriyene kadar pişirilir.

2- MUMYA SOSİS TARİFİ
Mumya sosis malzemeler
- 4 adet parmak sosis
- 4 dilim milföy
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı krem peynir
MUMYA SOSİS YAPILIŞI
- Milföy hamurunu oda sıcaklığına getirin.
- Şeritler halinde kesin ve sosislerin etrafına sarın.
- Yumurta sarısını sürdükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Krem peynir ile göz yapın, gözün noktası için çörekotu kullanabilirsiniz. Sos ile birlikte servis edin.

3- HAYALET MUZLAR TARİFİ
Hayalet muzlar malzemeler
- 4 adet muz
- 70 gr çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
HAYALET MUZLAR YAPILIŞI
- Çikolata benmari usulü eritin. Eriyen çikolataya tereyağı ekleyerek karıştırın.
- Yağlı kağıt üzerine göz ve ağız şekli için çikolatalar dökün ve dondurun.
- Muzlar ikiye bölüp çöp şişlere geçirin. Ağız ve göz için hazırlanan çikolataları muzların üzerine yerleştirin. Servise hazır.

4- MANDALİNA KABAĞI TARİFİ
Mandalina kabağı malzemeler
- 2 adet mandalina
- 1 adet kereviz sapı
MANDALİNA KABAĞI YAPILIŞI
- Mandalinanın kabuklarını soyun. Kereviz sapını 3 cm uzunluğunda keserek mandalinanın orta kısmına yerleştirin.

5- TEK GÖZ ELMA TARİFİ
Tek göz elma malzemeler
- 1 adet yeşil elma
- 2 yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi
- 2/3 su bardağı yer fıstığı
- Marshmellow
TEK GÖZ ELMA YAPILIŞI
- Elmayı yıkayın ve önce ikiye bölün, ardından ince dilimler halinde dilimleyin.
- İki dilim elmanın iç yüzeylerine ezme sürün ve fıstıkları diş şeklinde yerleştirin.
- Marsmellowları kürdana batırarak elmalara batırın. Göz şeklinde şekil verin, servis edin.

6- BROWNİE MEZARI TATRİFİ
Brownie mezarı malzemeler
Kek harcı için;
- 300 gr bitter çikolata
- 150 gr tereyağı
- 3 adet yumurta
- 200 gr şeker
- 90 gr un
- 10 gr kakao
Üzeri için;
- 200 ml krema
- 50 ml pudra şekeri
BROWNİE MEZARI YAPILIŞI
- Tereyağı eritin, içerisine çikolata ekleyerek karıştırın.
- Yumurta ve şeker çırpın, içerisine çikolata ekleyerek karıştırılmaya devam edin.
- Kuru malzemeler ilave edin ve 180 derecede 25 dakika pişirin.
- Krema ve pudra şekerini çırpın, sıkma torbasına doldurun.
- Dikdörtgen şekilde dilimlenen brownielerin üzerine mumya şeklinde krema sıkın ve servis edin.

7- ÖRÜMCEK AĞI TARİFİ
Örümcek ağı malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
ÖRÜMCEK AĞI YAPILIŞI
- Pankek harcını hazırlayın. Malzemeler pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Pankek harcını bir sos kabına alın. Yapışmaz tavayı ısıtın.
- Sos kabından örümcek ağı şeklinde pankekleri dökün ve arkalı önlü pişirin.
- Meyve ile sunum hazırlayın.

8- ÖRÜMCEK YUVASI TARİFİ
Örümcek yuvası malzemeler
- 2 adet yumurta
- 8 adet siyah zeytin
- Krem peynir
- Tuz
- Karabiber
ÖRÜMCEK YUVASI YAPILIŞI
- Yumurtaları haşlayın. Haşlanan yumurtaları ikiye bölün ve sarıları ayrı bir kaba alın. Sarılara baharat ve krem peynir ekleyerek çırpın. Yumurta içerisindeki yerlerine geri doldurun. Zeytinleri ikiye bölün ve üzerine gövde şeklinde yerleştirin. Kalan yarıları ile bacaklarını yapın.