Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte hastalıklar da artış göstermeye başladı. Bağışıklığını güçlendirmek isteyen ise doğal çözümlerin arayışına girdi. Canan Karatay, sirkenin insan sağlığı için oldukça yararlı bir seçenek olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: ''M.Ö 5000 yılından beri sirke kullanılıyor. Sirke kullanılarak birçok hastalık tedavi edilmiştir. Sirke yeni bir olay değildir. Ama hangi sirkeden bahsediyoruz; tabii ki doğal, evde yaptığımız sirkelerden bahsediyoruz.'' Sirkenin alkali olduğu için virüsleri öldüreceğini söyleyen Karatay, ''Bakterileri öldürür, toksinleri öldürür, bitleri öldürür, parazitleri öldürür, küfü öldürür, pamukçuk dediğimiz şeyi de öldürür. Ayrıca en doğal deodorant sirkedir, diğer kimyasal içeren deodorantlarla mukayese bile edemeyiz'' dedi. Sirkeyle bol bol gargara yapılması gerektiğini belirten ünlü uzman, içilen suya bir kaşık sirke atılmasını tavsiye etti. Karatay, sirkenin bağışıklığı güçlendirdiğini ve hastalıklara karşı koruduğunun tekrar tekrar altını çizdi. Sirke anti bakteriyel özelliği ile bağışıklığı destekler vücudun kötü bakterilerle mücadele etme kapasitesini arttırır. Sirkenin bu anti bakteriyel özelliği dışında kan basıncını düşürmesi, kalp damar hastalıklarının riskini azaltması, antioksidan kapasitesi gibi insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisi vardır. Günlük düzenli sirke tüketimi mide boşalmasını geciktirir, tüketilen yiyeceklerin daha uzun süre midede kalmasını sağlar, buna bağlı olarak tokluk hissi oluşur ve sık sık acıkılmaz. Yine sirkenin mide boşalmasını geciktirici etkisi tüketilen besinlerin daha yavaş sindirilmesini, sindirilen besinlerdeki şekerin kana daha kontrollü geçmesini sağlar ve tokluk kan şekeri üzerine olumlu etki eder. Sirke glisemik indeksi düşürmek ve doygunluk hissini artırmakla ilişkili olarak gıda tüketimini azaltabilmekte ve zayıflamaya ve ideal kilonun korunmasına yardımcı olur. Sirkenin kanser riskini azaltıcı etkisinin, içerisinde bol miktarda bulunan ve oksidatif stresi azaltıcı özelliği olan bitkisel polifenolerden kaynaklanabileceği düşünülmektir. Sirkenin içindeki antioksidan özellikli bileşenler, iyi hücrelerin çoğalmasını desteklerken kanserojen maddelerin hücrelere verdiği hasarın tamirinde rol alır ve hücre yenilenmesini sağlar. Özellikle ev yapımı sirke önemli ölçüde yararlı probiyotik bakteriler içerir ve sirke bu probiyotik özelliği ile barsak sağlığı üzerine de olumlu etki eder . Probiyotik bakteriler barsak dokusunun yenilenmesinde ve sağlığının sürdürülmesinde önemli rol oynayarak kabızlık ve barsak kanserine karşı koruyucu etki gösterir. Sirke günlük beslenmede öğünlerde salatalara eklenerek tüketilebileceği gibi taze olarak hazırlanmış sebze sularına eklenerek veya yemek önceleri 1 büyük bardak suya, limon karanfil ve zencefil ile birlikte 1 tatlı kaşığı kadar eklenerek de tüketilebilir.