MİDENİN YUMUŞAMASI İÇİN ÇORBA ŞART!
Canan Karatay, özellikle midenin rahatlaması ve uzun saatler tutulan oruç sonrasında sakinleşmesi için çorbanın önemine tekrar vurguda bulunuyor ve sözlerini şu şekilde sürdürüyor:
"Ramazanda iftarda sıcak bir çorbayla, sevdiğimiz bir çorba, tabii ki kırmızı mercimek çorbası olabilir, yeşil mercimek çorbası olabilir. Yalnız kırmızı ve yeşil mercimekleri lütfen yerlisini bulup alalım, ithal olmayacak ve Kanada'dan gelme olmayacak. Efendim erişte çorbası çok önemli, iftarda mutlaka sıcak bir şey için. Bütün gün kuru kalmış boğazın, midenin yumuşaması için ılık çok sıcak olmamak şartıyla bir çorba içilmelidir. Ekşili köfte olabilir onun suyu da çok önemlidir. İşte Gaziantep'in analı kızlısı vardır, efendim bizim Elazığ'ın çok güzel yoğurt erişte çorbası vardır veya domatesli erişte çorbası. Yani bizim Anadolu mutfağı o kadar zengin bir mutfak ki buradaki çorbalar çok önemlidir."