Prof. Karatay, 30-40 yıl önceki bilgilere dayanan kalori hesabının tarihe karıştığına dikkat çekti ve şunları söyledi: Ekmek, pirinç, patates, makarna, baklava, börek, çay şekeri, meyve şekeri, içtiğiniz şekerli içecekler, gazlı içecekler vücuda girdiği zaman kan şekerinizi fırlatır. Bunlar insan vücudu için zehirdir. Bu zehir, vücudumuzda uzun süre kalmasın diye vücut kendini koruma amacı ile pankreastan insülin hormone salgılatır. Bunların kalorisinden korkulmaması gerekir. Çünkü sağlıklı yağ yerseniz o yağ vücudunuzda yağ olarak birikmez. Tam tersine kilo verdirir. Yağ yiyerek vücuttaki birikmiş yağlardan kurtulabilirsiniz. Çünkü yağ sizi acıktırmaz. Yağ, uzun sure devam eden sağlıklı enerji sağlarŞeker hastalığına da değinen Karatay, “Şeker hastalığı asla genetik değildir, aşırı düzeyde şeker tüketiminin sonucudur. Aynı ailede görülmesi, aynı aile içinde ne görüyorsak onu yapmamızın sonucudur. Annemizden babamızdan ne görürsek onu yapıyoruz” dedi. Prof. Karatay, Adana kebabı tüketimi ile ilgili soruya, “Adana kebap memleketi. Çok lezzetli yemekleriniz var. İstediğiniz kadar kebap yiyebilirsiniz, serbest. Ama yanında ekmek ya da bulgur pilavı yemeyeceksiniz” şeklinde yanıt verdi. İnsülin direnci genellikle tip 2 diyabetin bir öncüsü olarak kabul edilir. Tip 2 diyabet, vücudun yeterince insülin üretmemesi veya üretilen insülinin etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkar. İnsülin direnci, genellikle obezite, fiziksel aktivitenin azalması, genetik faktörler ve yaş gibi çeşitli faktörlerle ilişkilendirilir. İnsülin direncinin belirtileri arasında şunlar bulunabilir: YORGUNLUKHücrelerin yeterince enerji alamaması nedeniyle kişi kendini yorgun hissedebilir.AÇLIK VE SUSUZLUK Kan şekerinin düzensiz kontrolü, sürekli açlık hissi ve aşırı susuzluk gibi sorunlara neden olabilir. İnsülin direnci genellikle kilo alımına katkıda bulunabilir. KARIN OBEZİTESİKarın bölgesindeki yağ birikimi, insülin direnci ile ilişkilendirilmiştir. İnsülin direnci, hipertansiyon riskini artırabilir. Insülin direnci, kan şekerinin normalden daha yüksek seviyelerde kalmasına neden olabilir.