"Ekmek, pirinç, patates, makarna, baklava, börek, çay ÅŸekeri, meyve ÅŸekeri, içtiÄŸiniz ÅŸekerli içecekler, gazlı içecekler vücuda girdiÄŸi zaman kan ÅŸekerinizi fırlatır. Bunlar insan vücudu için zehirdir.
4
Bu zehir, vücudumuzda uzun süre kalmasın diye vücut kendini koruma amacı ile pankreastan insülin hormone salgılatır.
5
Bunların kalorisinden korkulmaması gerekir. Çünkü saÄŸlıklı yaÄŸ yerseniz o yaÄŸ vücudunuzda yaÄŸ olarak birikmez. Tam tersine kilo verdirir. YaÄŸ yiyerek vücuttaki birikmiÅŸ yaÄŸlardan kurtulabilirsiniz.
6
Çünkü yaÄŸ sizi acıktırmaz. YaÄŸ, uzun sure devam eden saÄŸlıklı enerji saÄŸlar"
Åžeker hastalığına da deÄŸinen Karatay, “Åžeker hastalığı asla genetik deÄŸildir, aşırı düzeyde ÅŸeker tüketiminin sonucudur. Aynı ailede görülmesi, aynı aile içinde ne görüyorsak onu yapmamızın sonucudur. Annemizden babamızdan ne görürsek onu yapıyoruz” dedi.
7
Prof. Karatay, Adana kebabı tüketimi ile ilgili soruya, “Adana kebap memleketi. Çok lezzetli yemekleriniz var. Ä°stediÄŸiniz kadar kebap yiyebilirsiniz, serbest. Ama yanında ekmek ya da bulgur pilavı yemeyeceksiniz” ÅŸeklinde yanıt verdi.
8
Ä°NSÃœLÄ°N DÄ°RENCÄ° NEDÄ°R?Â
Ä°nsülin direnci genellikle tip 2 diyabetin bir öncüsü olarak kabul edilir. Tip 2 diyabet, vücudun yeterince insülin üretmemesi veya üretilen insülinin etkili bir ÅŸekilde kullanılamaması durumunda ortaya çıkar.
Ä°nsülin direnci, genellikle obezite, fiziksel aktivitenin azalması, genetik faktörler ve yaÅŸ gibi çeÅŸitli faktörlerle iliÅŸkilendirilir.