Canan Karatay ona 'altın suyu' diyor! Kilosu 800 lira olan mucize: Günde 2 kaşık yetiyor, her gün yiyen kolesterol ne bilmiyor!

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığımız için faydalı pek çok besini sık sık öneriyor. Bir besin var ki her gün 2 kaşık tüketenin ömrünü uatıp kolesterol seviyelerini anında düzenliyor! Karatay'ın 'altın suyu' dediği, kilosu 800 liradan satılan o mucizevi besin aslında tam da gözümüzün önünde... İşte Karatay'ın gizli sırrı!

Zeytinyağı, Akdeniz diyetinin temel unsurlarından biri olarak biliniyor ve sağlığa birçok fayda sağlıyor. Doğal ve saf zeytinyağının düzenli tüketimi, vücut için birçok olumlu etkiyi de beraberinde getiriyor İşte doğal saf zeytinyağının faydaları ve doğru tüketim yöntemleri! www.posta.com.tr

KALBİ KORUR, KOLESTEROLÜ BİTİRİR
Zeytinyağı, doymamış yağ asitleri bakımından zenginlik gösterip kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı oluyor. Düzenli tüketiminde kalp sağlığını korumayı ve kalp-damar hastalıkları riskini azaltmayı sağlayan doğal zeytinyağı, kolesterol hastaları için de kurtarıcı oluyor.

Damarlarda biriken sağlıksız, doymamış yağ asitlerini çözen ve kolesterol seviyelerini düşüren saf zeytinyağı, sağlıklı bir şekilde yaşamınızı sürdürmenize de olanak sağlıyor.

ANTİOKSİDAN DEPOSUDUR
Zeytinyağı, E vitamini ve fenolik bileşikler gibi güçlü antioksidanlar içeriyor. Bu antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı önlüyor ve yaşlanmayı geciktirici etki gösteriyor.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Zeytinyağı, bağışıklık sistemini güçlendiren ve iltihaplanmayı azaltan anti-enflamatuar özellikler gösteriyor. Bu özellikler, enfeksiyonlarla savaşmaya ve hastalıklara karşı vücudu korumaya yardımcı oluyor.

SİNDİRİMİ DESTEKLER, KABIZLIĞI BİTİRİR
Zeytinyağı, sindirim sistemini iyileştirici özelliklere sahip oluşu ile de dikkat çekiyor. Özellikle saf ve doğal olan zeytinyağı, sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırabiliyor, kabızlığı önlüyor ve sindirim sistemi sağlığını destekliyor.

GÜZELLİĞİMİZİ DE ONA BORÇLUYUZ
Zeytinyağı, cilt ve saç için doğal bir nemlendirici ve besleyici olarak da biliniyor. Pek çok güzellik reçetesi içerisinde yer alan bu besin, nemlendirme ve hem saç hem de cilt derisini güçlendirme amacıyla kullanılıyor. Antioksidanlar içeriği cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olurken, saçlara parlaklık kazandırıyor.

DOĞAL ZEYTİNYAĞI NASIL TÜKETİLMELİ?
- Zeytinyağı, salatalarınıza sağlıklı bir lezzet katar. Salata sosu olarak kullanarak hem lezzetini artırabilir hem de besin değerini yükseltebilirsiniz.
- Yüksek kaliteli zeytinyağı, düşük sıcaklıklarda pişirme ve kızartma için uygundur. Yüksek ısıya dayanıklı olmayan ekstra sızma zeytinyağını tercih ederek yemeklerinizi daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.
- Bir dilim tam buğday ekmeği üzerine sade zeytinyağı gezdirerek veya doğrudan kaşıkla alarak günlük porsiyonunuzu tüketebilirsiniz.

Doğal saf zeytinyağı, sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçası olabilir. Ancak, herhangi bir besin maddesinde olduğu gibi, dengeli ve ölçülü tüketmeye dikkat etmek önemlidir.

EYTİNYAĞININ DOĞAL OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
- Koku ve tat: Doğal zeytinyağı, zengin bir meyvemsi kokuya ve meyvemsi bir tada sahiptir. Sahte veya işlenmiş zeytinyağları genellikle nötr veya kimyasal bir koku ve tat içerebilir.
- Renk: Doğal zeytinyağı, yeşilimsi altın sarısı veya yeşilimsi bir renge sahip olmalıdır. Rengin çok soluk veya yapay görünmesi, işlenmiş veya sahte zeytinyağı olabileceğini gösterebilir.
