Türk mutfağının olmazsa olmazı ciğer, sağlığa faydalı olan yemeklerden biridir. Ancak ciğeri usulüne uygun pişirmek gerekiyor. Canan Karatay, ciğer kavurma için nefis bir tavsiyede bulundu. Herkesin pratik bir şekilde hazırladığı ciğer kavurma yemeğinde aslında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut. Önem olan kısım, suyunu tam çekmesi gerektiğidir. Ciğer suyunu çekmediğinde kuru ve yavan bir tada sahip olabilir. Eski dönemlerde uygulanan yöntemi Canan Karatay da destekliyor ve herkese tavsiye ediyor. Aynı zamanda ciğer tavaya eklenen bu malzemeler hem sağlığı iyileştiriyor hem de lezzeti artırıyor. Dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri de pişirirken mutlaka kuyruk yağı eklemek. Kuyruk yağı, ciğerin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Öte yandan, kuru veya yavan olmasını önlüyor. Malzemeler500 gram dana ciğeri1 adet kuru soğan3 diş sarımsak3 adet yeşil biber2 adet domates1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz karabiber1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı kimyon1 çay kaşığı toz kırmızı biber İlk olarak zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp eriyene kadar karıştırın. Ardından ince doğradığınız soğan ve sarımsakları tencereye alarak pembeleşene kadar kavurmaya başlayın. Kuşbaşı doğradığınız ciğerleri tencerenin içine ekleyin. Sonrasında tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika boyunca kısık ateşte pişmeye bırakın. Ardından domatesleri, biberleri doğrayıp ciğer tenceresine ekleyin. Salçayı da suda çözdürdükten sonra ilave edebilirsiniz. Baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 20 dakika pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Ciğerin yanına çeşitli yeşillikler, soğan ve patates ekleyebilirsiniz.