Canan Karatay'ın da favorisi: Kandaki zehri söküp atıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığa yararlı pek çok açıklaması ve önerisi ile yakından takip ediliyor. Karatay'ın favorileri arasında yer alan o besin ise kandaki tüm zehri, mikrobu tek seferde söküp atıyor. Kendi kendine yetişen, uzman isimlerin de işaret ettiği o bitki bakın neymiş...

Doğanın mucizesi olarak anılan pek çok doğal bitki ve çiçek bulunuyor. Sık sık babaanne tariflerinde ve yöresel yemeklerde kullanılan değişik otların, vücut sağlığımız üzerinde olumlu pek çok etkisi ile karşı karşıya kalınıyor. Bu otlardan bir tanesi var ki hem kendi kendine yetişiyor hem de Türkiye'den dünyaya yayılarak kandaki zehri söküp atıyor. İşte Canan Karatay'ın favorisi o bitki! www.posta.com.tr

Isırgan otu, kışın tüketilen bir diğer besleyici bitki olarak öne çıkıyor. İçerdiği demir, kalsiyum ve vitaminlerle bağışıklık sistemini destekleyen bu bitki, enerji seviyelerini artırarak aynı zamanda antiinflamatuar etkiler gösterebiliyor.

VİTAMİN DEPOSU
Isırgan otu, içerisinde özellikle A, C, K vitaminlerini bol bol bulunduruyor oluşu ve zengin besin değerleri ile dikkat çekiyor. Magnezyum, demir, kalsiyum gibi hayati öneme sahip değerler açısından da yüksek içeriklere sahip olan ısırgan otunu bol bol tüketenin evine hastalık uğramıyor.

Köylerde büyüklerimizin her derde deva diye andığı bu bitki, Canan Karatay'ın da önerisi ile günümüzde öne çıkıyor. Özellikle sağlıklı bir yaşamın kapısını aralamak ve vücudundaki tüm toksinlerden arınmak isteyenler için mucizevi etkileri beraberinde getiren ısırgan otu, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Isırgan otunu toplarken ve tüketmeden önce bir eldiven yardımı ile tutmaya ve doğru şekilde pişirmeye özen göstermek de önem taşıyor.

SAÇ VE CİLDE DE FAYDALI
Saçın daha parlak, gür ve canlı olmasını sağlayan ısırgan otu, doğru şekilde formüle edildiğinde cilt sağlığı açısından da avantaj sağlıyor. Kremler, özel maskeler gibi pek çok kozmetik ürün içerisinde de kullanılan ısırgan otunu cilde sürmeden önce muhakkak doğru bir şekilde hazırladığınızdan emin olmanız öneriliyor. Aynı zamanda alerjik tepkimelere neden olabileceği için test edilmeden ısırgan otu içeren hiçbir ürünü cilde doğrudan uygulamamak gerekiyor.

EN AZ ISIRGAN OTU KADAR MUCİZEVİ 6 SEBZE
Kış ayları, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarına karşı mücadelede zorlu bir dönemi işaret ediyor. Doğanın bize sunduğu sağlıklı sebzeler, bu mevsimde vücudu destekleyerek hastalıklara karşı direnci artırabiliyor. İşte kışın muhakkak yenmesi gereken 6 sağlıklı sebze!

BRÜKSEL LAHANASI
Kışın vazgeçilmez sebzelerden biri olan brüksel lahanası, yüksek miktarda C vitamini ve lif içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren, sindirimi destekleyen ve antioksidanlarla dolu olan brüksel lahanasının vücuda bilinen pek çok faydası bulunuyor.

KARA LAHANA
Kara lahana, kış aylarında tüketilmesi gereken güçlü bir sebze olarak öne çıkıyor. A, C ve K vitaminleri bakımından zengin olan bu sebze aynı zamanda antiinflamatuar özelliklere de sahip. Bağışıklığı güçlendiren ve sindirim sistemini düzenleyen kara lahana, kabızlık sorununa da doğal bir çözüm sunuyor.

ŞALGAM
Şalgam, kış sebzeleri arasında vitamin ve mineral açısından zengin bir seçenek olarak biliniyor. İçerdiği liflerle sindirim sağlığını destekleyen şalgam, vücuda enerji vererek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

KARNABAHAR
Karnabahar, antioksidanlarla yüklü oluşu ve C vitamini içeriği ile dikkat çekiyor. Aynı zamanda lif bakımından zengin olup, sindirimi destekleyen bu sebze, bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

KABAK
Kışın tüketilen bir başka lezzetli sebze olan kabak, A ve C vitaminleri açısından oldukça zengin. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi düzenleyen bu sebze, göz sağlığını da destekliyor ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor

PANCAR
Pancar, kış aylarında tüketilmesi gereken kök sebzelerin başında geliyor. Yüksek miktarda demir içeren bu sebze, kan dolaşımını artırarak enerji seviyelerini destekliyor. Aynı zamanda antioksidan içeriği sayesinde de vücudu mikrop ve toksinlerden temizliyor.
Bu sağlıklı kış sebzelerini düzenli olarak tüketmek, vücudu güçlendirerek, enerji seviyelerini artırabiliyor ve kış aylarında sık karşılaşılan sağlık sorunlarına karşı koruma sağlıyor. Herhangi bir sağlık durumu veya özel bir diyet planı söz konusuysa, bir sağlık profesyoneline danışmak da önem taşıyor.