YAPILIŞI:
Öncelikle kelle ve paçayı güzelce temizleyin. Ardından düdüklü tencerenin içerisine koyun ve üzerine tencereyi doldurana kadar su ekleyin. Etler kemikten ayrılana kadar pişirin. Haşlanan etleri süzgeçten geçirin ve başka bir kaba alın.
Oda sıcaklığında bekleterek soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise ayrı bir kabın içinde bekletin. Dilin zarını çıkarın ve kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kelle ve paçayı da küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız etleri haşlama suyunun içerisine geri koyun ve tekrar pişirin. Kelle paça pişerken sosu hazırlayın. 1 tatlı kaşığı sirke, limon suyu, sıvı yağ, pul biber ve tuzu karıştırın. Yemeğin içerisine yavaş yavaş ekleyin. Daha sonra çorbanın üzerine sarımsak ekleyin ve sıcak bir şekilde servis edin.