PEYNİRLİ MİNİ KRUVASAN TARİFİ
Peynirli mini kruvasan malzemeler
- 1 kilo un
- 1,5 yemek kaşığı toz maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yumurta akı (sarıları üzerine sürülecek)
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hamuru açmak için
PEYNİRLİ MİNİ KRUVASAN YAPILIŞI
Öncelikle bir kasenin içine mayayı ılık suyu ve şekeri koyup,5 dakika bekletin.
Ardından yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri koyup, karıştırın.
En son unu ekleyin.
İyice yoğurup, 1 saat dinlendirin.
Mayalanan hamuru 16 eşit parçaya bölün.
Daha sonra bezelerin 8 tanesini tabak içi büyüklüğünde nişasta ile açıp, her birinin içerisine tereyağı sürün. En üstüne sürmeyin.
Diğer 8 tane bezeye de aynı işlemi yapıp, tüm bezeler bitince yuvarlak tepsi büyüklüğünde açıp, küçük üçgenler yapın.
20 dakika tepsi mayası yapın.
Yumurta sarısı içine 1 yemek kaşığı yoğurt döküp, karıştırın.
Daha sonra hepsinin üzerine güzelce sürün ve 220 dereceli alt üst turbo ayarındaki fırında kızarana kadar pişirin.