Cevizi hep beyne olan faydalarıyla biliyoruz vücudumuza başka ne gibi etkileri var?
Cevizin kanserlerde koruyucu etkisi olduğuna dair araştırmalar bulunuyor. Meme ve prostat kanserinde tümör oluşumunu yavaşlattığını gösteren bir çalışma, bu değerli besinin sadece kanseri önlemede değil, tedavisinde de etkili olabileceğini işaret ediyor. Bağırsak sağlığını koruyan bir işlevi bulunur. Aynı zamanda kalp dostudur. Omega-3 yağ asitleri ile kanın pıhtılaşmasını önler, damar sertliğiyle savaşır. Cevizin içinde bulunan L-arginin, damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. Damar hastalıklarına sebep olan plak oluşumunu engelleyici etkisi bulunur. İçeriğinde bolca bulunan Omega-3, romatizmal iltihabı azaltır.
Ayrıca Alzheimer hastalığına karşı koruyucudur. Göz sağlığını da korur. Depresyona karşı savaşır. Beyindeki ‘serotonin’ seviyesinin düşmesini engelleyerek bizi mutlu eder. Kan şekerini dengelemeye ve insülin direncini kırmaya yardımcı olan ceviz, Omega-3 zengini, glisemik indeksi düşük ve bağışıklık sistemini dengeleyici özelliğiyle anti-diyabet beslenme modelinin merkezinde yer almalıdır.