Eskişehir'in yöresel lezzeti çi börek tarifi, birçok damak zevkine hitap ediyor. Peki çi börek nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği çi börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Çi börek malzemelerHamuru için4,5 su bardağı un2 tatlı kaşığı tuz (Yaklaşık)1-1,5 su bardağı su (Kontrollü olarak ekleyin)İç harcı için350 g orta yağlı kıyma1 adet küçük boy soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 çay bardağı suKızartmak içinSıvı yağÇİ BÖREK YAPILIŞIUnu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ve suyunu ekleyerek sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin.İç harcı için, kıymanın içine soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve suyu yeteri kadar ekleyip karıştırın.Hamuru bezelere ayırıp hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine kıyma harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bir rulet kesiciyle veya çay tabağı kenarıyla kesin.Tüm bezeleri aynı şekilde açıp hazırlayın. Daha sonra derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve börekleri altın renginde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.