Cilt kırışıkları için; çilek, yaban mersini, ahududu, böğürtlen, somon balığı, havuç, nar ve portakal tüketin.İçerdikleri zengin antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır, vücudu kanserden korur, cildin yaşlanmasını geciktirir ve kırışıklıkları önlerler.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren "kuversetin" içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
PARLAK BİR CİLT İÇİN SU ÇOK ÖNEMLİ!
Cildi parlatan en büyük etmenlerden biri sudur. Çünkü vücudumuzun neredeyse %60'ı sudan oluşmaktadır.
Suyun, gün içerisinde yeterli miktarda tüketilmesi cilt kırışıklığı, kuruluk ve mat cilt problemini ortadan kaldırır. Bu nedenle günde ortalama 1,5-2 litre su tüketimi parlak bir cilt için önemlidir.