Siyah sarımsak, geleneksel sarımsak ile benzer besin değerlere ve faydalara sahip. Ancak daha yoğun bir tat ve kokuya sahip. Sağlık açısından sunduğu faydalar oldukça fazla. Bunlardan biri de saç dökülmesi üzerindeki etkisi. İşte tüm detaylar… Saç dökülmesinin en büyük nedeni, çevresel faktörler oluyor. Bu sorunu engellemek için siyah sarımsağı deneyebilirsiniz. Siyah sarımsağın içeriğindeki antioksidanlar, saç köklerini serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyor ve saç dökülmesini azaltıyor. Saç derisindeki kan dolaşımını artırarak saç foliküllerine daha fazla besin ve oksijen sağlıyor. Bu sayede saçın daha sağlıklı ve güçlü olmasını mümkün kılıyor. Siyah sarımsağın içerdiği sülfür bileşikleri, saç derisindeki mikropları ve mantarları öldürerek kepek oluşumunu azaltıyor ve saç derisinin sağlığını iyileştiriyor. Aynı zamanda saçın doğal yağ dengesini düzenliyor ve saçın parlaklığını artırıyor. Siyah sarımsağın bir diğer faydası ise saçlara hacim kazandırması oluyor. Saçlar, dış ortamdaki kirlilik ve bakımsızlık dolayısıyla zaman içerisinde hacmini kaybediyor. Siyah sarımsak, hacmini kaybeden saçlara uygulandığı zaman yeniden hacim kazandırıyor. Siyah sarımsağın kendisi kadar yağı da oldukça faydalı. Yağını hazırladıktan sonra saçınıza 2 günde 1 olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Siyah sarımsak ev koşullarında yaklaşık 3-4 haftada yapılabilir. Bunun için Millard işlemine benzer bir ortam için sarımsakları 3-4 hafta boyunca yaklaşık 60 derecede tutmanız gerekir. Eğer ayarları uygunsa kendi fırınınızda da bunu yapabilirsinizYeni aldığınız çiğ sarımsakların saplarını keserek sarımsakları bütünler halinde alüminyum folyoya sarın.Etraflarının tamamen kapandığından emin olun.Fırın için uygun mümkünse derin bir kaba sarımsaklarınız yerleştirin.Mermer, granit ya da seramik kaplar ısıyı daha uygun muhafaza edecektir. Fırınınızı yavaş pişirme moduna alıp 60 dereceye ayarlayarak sarımsakların 3-4 hafta boyunca fermente olmasını sağlayın.3 hafta sonra bir ampulü kaptan çıkarın ve alüminyumu nazikçe soyun ve renklerini kontrol edin. Sarımsağınız yeterince koyu değilse geri yerleştirin.Saklama : Siyah sarımsağı saklamak için, ampuller tek tek karanfillere ayrılabilir, kabuklarında bırakılabilir, hava geçirmez plastik torbalara sarılabilir ve dondurucuda en az 1 yıl saklanabilir.