Siyah sarımsak, beyaz sarımsağın belirli nem ve ısıda kurutulmasıyla elde edilen bir gıda. Diyetisyen ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel, “Siyah sarımsak diğerine göre 2 kat fazla antioksidan içerir. Aynı zamanda daha çok antiseptik, antifungal, antiviral, antioksidan ve antibakteriyel bileşenler içerir. Bu sayede bakteri ve virüs kaynaklı enfeksiyonlara karşı daha etkilidir” dedi, siyah sarımsağın faydalarını anlattı.
BEYAZ SARIMSAKTAN DAHA BESLEYİCİ
Taze sarımsağı, özellikle de güçlü kokusu ve tadıyla muhtemelen iyi tanıyorsunuzdur. Siyah sarımsağı hiç duydunuz mu? Siyah sarımsak, Maillard reaksiyonu adı verilen bir süreçte yaklaşık yüzde 70'lik düşük ısı ve nem kullanımıyla zamanla değişen taze çiğ sarımsaktır. Bu işlem sırasında belirgin bir şekilde siyah renge dönüşür. Sarımsağın dokusu ve aroması da değişir. Normal çiğ sarımsaktan daha yumuşak, çiğnenebilir ve tatlıdır. Beyaz sarımsaktan daha besleyici ve birçok konuda sağlığımıza fayda sağlayan besin, sağlıklı beslenme listelerinde de kendine yer buluyor.