Çinlilerin favorisi! Peynirden ve yoğurttan bile daha fazla kalsiyum içeriyor, kemikleri beton gibi yapıyor, kalsiyum depolarını sonuna kadar dolduruyor

Peynir ve yoğurt gibi besinler içerdiği kalsiyum miktarıyla biliniyor. Vücuda enerji vermeleri ve kalsiyum ihtiyacını karşılamaları nedeniyle pek çok kişi tarafından tüketiliyorlar. Bir besin var ki peynir ve yoğurttan bile daha fazla kalsiyum içeriyor. Peki, o besin nedir?

Süt, her yaş grubunun severek tükettiği gıdalar arasında bulunuyor. Birçok önemli besin ögesini içeren süt, tüm dünyada tüketiliyor ve yoğurttan bile daha fazla kalsiyum içeriyor. Peki, sütün faydaları nelerdir? Sütte ne kadar kalsiyum bulunur? İşte tüm detaylar...

BESİN DEĞERİ ÇOK ZENGİN!
Süt, birçok önemli besin ögesi içerir. Özellikle protein, kalsiyum, fosfor, B vitaminleri (özellikle B12), D vitamini ve çinko gibi besinleri bünyesinde barındırır. Bu besin ögeleri vücut için gerekli fonksiyonların yerine getirilmesinde önemli rol oynar.

KALSİYUM DEPOLARINI FULLÜYOR
Kalsiyum ve fosfor açısından zengin bir kaynaktır. Bu mineraller, kemik ve diş sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Özellikle çocuklar için kemik gelişimi açısından süt tüketimi önerilir. Ayrıca, yaşlılık döneminde osteoporoz riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

KAS GELİŞİMİNİ HIZLANDIRIYOR!
İçerdiği amino asitler, kas gelişimi ve onarımı için gereklidir. Sporcular ve aktif bireyler için süt ve süt ürünleri, kasların güçlenmesine ve toparlanmasına katkı sağlayabilir.

METABOLİZMANIN MOTOR GİBİ ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR
Sağlıklı yağlar içerir ve metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olabilir. İyi bir enerji kaynağı olmasının yanı sıra, vücuttaki yağ depolarının kontrol altında tutulmasına da katkı sağlayabilir.

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
- Fırın sütlaç malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya

FIRIN SÜTLAÇ NASIL YAPILIR?
- Öncelikle pirinçleri yıkayıp süzün. Sonra orta ateşte suları çekilene kadar haşlayın.
- Soğuk süt ve şekeri tencerede şeker eriyinceye kadar karıştırın.
- Ardından tencereyi ocağa alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Kaynayınca içine vanilyayı da ilave edin.

- 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra içine haşlanmış pirinçleri ekleyin.
- Yumurtanın sarısını beyazından ayırın.
- Mısır nişastasını suyla ezip içine yumurta sarısını ilave edin.
- Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice karıştırın.
