Balıklarda av sezonunun açılması ile sofralarımız lezzetli balıklarla dolmaya başlayacak. Su ürünleri yetiştiriciliğinde her yıl yüzde 10-14 büyüyen Türkiye, çipura ve levrekte dünya lideri. Sektörde yılda 1 milyar 400 milyon dolar ihracat yapılıyor. Özellikle Avrupa’ya giren her 3 balığın 2’si Türk menşeili. Haliyle eğer balık yiyeceksek, dünyanın tercih ettiği kendi balıklarımıza göz atmakta fayda var. Üstelik çipuranın tam mevsimindeyiz.
Çipuranın en lezzetli hali fırında ve ızgara şeklinde. Buğulaması ve çorbası da çok iyi olan ancak lezzetini en iyi şekilde fırında veya ızgarada alabileceğiniz çipura için biz de sizin fırında çipura tarifi veriyoruz.
FIRINDA ÇİPURA MALZEMELERİ
- 4 adet orta boy çipura
- 4 adet defne yaprağı
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş renkli tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)
- 1-2 adet orta boy soğan
Balıklara ve sosuna lezzetini bırakması için tarife yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan ekleyebilir, pişirme sırasında balıkların iç kısımlarına yerleştirebilirsiniz.
FIRINDA ÇİPURA SERVİSİ İÇİN
- Roka, kıvırcık gibi yeşillikler
- Limon
- Domates dilimleri
FIRINDA ÇİPURANIN YANINDA NE GİDER?
- 2 adet haşlanmış patates (Kişi başı yarım adet patates)