FIRINDA PEYNİRLİ ISPANAK TOPLARI TARİFİ
- Ispanakları iyice yıkayarak temizleyin.
- Daha iyi temizlenmesi için beyaz sirkeli suda bekletebilirsiniz.
- Ardından ıspanakları iri iri doğrayın ve zeytinyağında biraz soteleyin.
- Ardından soğumaya bırakın.
- Ispanaklar soğuduktan sonra peynir dahil tüm malzemeleri bir araya getirin ve derin bir kasede karıştırın. Malzemeleri yoğurtmamaya dikkat edin. Ne lapa ne de tane olarak kalsınlar.
- Ardından karışımı yuvarlak toplar haline getirin.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve topları aralarında mesafe bırakarak dizin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek 20 dakika kadar pişirin.
Her bir porsiyonda 3-4 adet ıspanak topu servis edilir. Çocuğunuza ayran ile beraber servis ederseniz aldığı protein miktarını artırabilirsiniz.