Çocukların en sevdiği lezzetlerin başında gelen fırında kadınbudu köftenin en sağlıklı, en güzel tarifini Diyetisyen Burcu Akgül Şen Posta Gazetesi'nde paylaştı. İşte fırında kadınbudu köftenin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... Çocuklarınızın sevdiği veya seveceklerini düşündüğünüz yemekleri, yemeğin çeşidine göre fırında veya ızgara olarak pişirerek daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Bu şekilde ekstra yağ alımının da önüne geçmiş olacaksınız. 500 gram kıyma1 orta boy soğan3 adet yumurta1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı tam buğday un2 yemek kaşığı sıvı yağTuzKimyonKarabiber Öncelikle sıvı yağ ile küçük küçük doğradığınız soğanı biraz pişirin.Üzerine kıymanın yarısını ilave edin ve biraz kavurun ve soğumaya bırakın.Başka bir küçük tencerede 3 çay bardağı suyla pirincinizi haşlayın ve suyu bitince altını kapatın. Kalan çiğ kıymayla pişirdiğiniz pirinç ve soğanlı kıymayı birleştirin. Üzerine 1 yumurta kırın ve yarımşar çay kaşığı tuz, kimyon ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun. 30-60 dk. arası buzdolabında dinlendirin.Sonrasında avuç içini dolduracak şekilde şekil verin ve kalan 2 yumurtayı bir kapta çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizin. Önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.Üzeri kızarınca, köfteleri çevirip diğer taraflarını da pişirin. İşte hazır, afiyet olsun!