BUNLAR ARTIK MARKA OLDU
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, AA muhabirine, yöresel ürünlerin marka değerini artırmak için coğrafi işaret tescillerinin alınması önemli olduğunu söyledi.
Türkiye'deki tüm şehirlerin bölgelerindeki ürünlerin coğrafi işaret tescillerini almak için çalıştığını dile getiren Altuğ, kendilerinin de uzun zamandır bununla ilgili faaliyette bulunduklarını kaydetti.
Altuğ, "Taraklı Şimşir Tarak" ve "Taraklı Şimşir Kaşık" ile coğrafi işaret tescilli ürün sayısının 13'e ulaştığını belirterek, 3 ürünün de başvuru aşamasında olduğunu bildirdi.
SATSO olarak "Topraktan Tabağa Sakarya Sofrası" adlı kitap çalışması yürüttüklerini anlatan Altuğ, "O çalışmanın ilerlemesi sırasında başvurmamız, coğrafi tescilini almamız gereken çok fazla ürünle karşılaştık. Bunlarla ilgili başvuru çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar artık bir marka oldu. Bizden başka kimsenin üretmemesi gerekiyor. O anlamda varsa karşılığı mahkeme yolu açık olacak. Dolayısıyla Sakarya ve bölge turizmi için önemli bir kazanım oldu." şeklinde konuştu.