Ayva, ekşimtırak lezzetleri sevenlerin sık tükettiği meyveler arasında yer alıyor. Bu meyveyi tüketenler genellikle soyma ve ayıklama yollarını tercih ediyor olsa da farkında olmadan meyvenin en faydalı kısmını çöpe atabiliyor. Sık tekrarlanan vitamini kabuğunda söylemi pek çok meyvede olduğu gibi ayva için de geçerli oluyor. www.posta.com.tr Kış aylarına özel diyet listesi hazırlayan uzman diyetisyenler dahi ayvanın kabuğunu parmakla göstererek en etkili yağ yakıcılar arasında gösteriyor. Çiğnemesi ve hazmetmesi zor olan ayva kabukları doğru şekilde değerlendirilerek tüketildiklerinde hem kilo vermeye yardımcı oluyor hem de meyveden alınabilecek maksimum vitamin düzeyine kavuşmayı sağlıyor. Kilo vermek için sıkı diyetler yapmak yerine doğru besinleri tüketmek önem taşıyor. Hızlı ve etkili bir şekilde kilo yakmayı sağlayan ayva kabuklarını çay gibi demleyerek tüketmek, 1 hafta içerisinde en az 4 kilo vermeyi garantiliyor. Bu özel çayı yapmak için ayva kabuklarını soyduktan sonra kaynar su içerisine alıp bekletmek yeterli oluyor. Kaynar suda ve yüksek ısıda yumuşayan ayva kabuklarını 15 dakika kadar demlenmeye bırakıp sonrasında içerisine limon sıkarak içmek, hızla kilo yakmayı sağlıyor. Ayva kabuğu, yalnızca kilo vermek için değil sağlıklı bir yaşam sürdürmek adına da önem taşıyor. İçeriğindeki yoğun mineral ve vitaminleri almanız hâlinde günlük besin değer ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz ayva, lifli yapısı sayesinde Ayva kabuğu tüketmenin metabolizmaya sağlamış olduğu faydaların yanı sıra daha pek çok avantajı bulunuyor. Özellikle cilt güzelleştirme amacıyla sık kullanılan ayva kabuğu, parlatıcı ve güzelleştirici etkisi ile biliniyor. Saç sağlığını da düzenleyen bu vitamin deposu, kaynatılıp suyunu şampuana ekleyerek uygulanabiliyor. Saçlarda derinlemesine temizlik sağlayan bu yöntem sayesinde şampuan artıklarından kurtulmak ve kepek problemini ortadan kaldırmak mümkün oluyor. Kansızlığı gidermek için de kullanılabilen bu besin kaynağı sayesinde kandaki basınç da dengelenebiliyor. Ayrıca öksürük kesici etkisi sayesinde bu meyve kabuğunun boğaz sağlığı ve bağışıklık sistemi için de vazgeçilmez bir kaynak olduğu görülebiliyor.