Son yılların parlayan sebzelerinden birisi olan çiçek bamya, kurutulmuş haliyle çorbaya lezzet katmakla kalmıyor aynı zamanda tam bir şifa deposuna dönüşüyor. Ticari değeri de oldukça yüksek olan çiçek bamya, altınla yarışıyor. Bamya, ebegümecigiller familyasından ılık iklimlerde yetişen bir yıllık bitki türüdür. Kuru bamya ise bamyaların toplanıp fırında veya güneşli havada kurutulması ile ortaya çıkan ürüne denir. Lif açısından ve kaygan sıvısı nedeniyle mide ve sindirim sistemine dost bir bitkidir.Vücuttaki toksinlerin atılmasına ve idrar yollarından bol su ile başaltım yapmasını sağlamaktadır. Yine lif oranın yüksek olması nedeniyle uzun süre tokluk hissi sağlamaktadır. Kuru bamya, kurutulduktan sonra satış fiyatı 1900 TL ila 2100 TL’ye kadar çıkıyor.Pahalı olmasının sebebi ise toplanması ve kurutmasının zahmetli olmasından kaynaklı. Yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahiptirEnfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlar Kansere karşı korurSindirim sistemini düzenler Bilişsel fonksiyonları iyileştirirKilo vermeye yardımcıdır. Bamya çorbası malzemelerYarım bardak bamya2 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı kıyma ya da 200 gram kuşbaşı dana eti1 kaşık soğan1 küçük boy domates1 diş sarımsak1 kaşık bulgur2 kaşık zeytinyağı1 limon suyu Soğanları ince ince kıyın ve sarımsaklarla karıştırıp zeytinyağında hafifçe kavurun. Daha sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine kıymayı ekleyin ya da et kullanacaksanız kavrulmuş eti ekleyin ve kavurmaya devam edin.Kıymalar suyunu çektiğinde domatesinizi bulguru ve bamyaları ekleyin. Üzerine 1,5 bardak su ekleyin ve 25 dakika kadar pişirin.Piştiğinde limon suyunu üzerine ilave edin.Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatıp servis edebilirsiniz.