MANDA YOĞURDU B12, DEMİR, KALSİYUM, FOSFOR VE PROTEİN ZENGİNİ
Cumhurbaşkanının yulaf ezmeli, hurmalı, ballı reçetesinin kalsiyum kaynağı ise manda yoğurdu. Zonguldak'ın yöresel ürünü olan manda yoğurdu, içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunan ayrıca iyi bir protein kaynağı olan manda sütünden yapılıyor.
Manda yoğurdu, B12, demir, kalsiyum, fosfor, protein bakımından çok zengin bir besin. Manda yoğurdu yetiştiriciliği az olması sebebiyle fazla bulunamayan bir yoğurt türü. Manda yoğurdunun yüzde 60'ı kalsiyum, yüzde 40'nda ise protein ve çok düşük kolesterol bulunduruyor. Manda yoğurdun da bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kanser ve kalp hastalıklarına iyi geldiği, yaşlanmayı geciktirdiği, kemik erimesini önlediği, mide rahatsızlıklarına iyi gelirken vücudun zinde kalmasına yardım ettiği biliniyor.
Antibiyotik etkisi olan, yüksek enerji sağlayan ve doyurucu olan manda yoğurdu aynı zamanda sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı oluyor. Kalp sağlığını koruyan, kanserden koruyucu etkileri olduğu bilinen manda yoğurdu özellikle kırmızı et tüketmeyen insanlar için oldukça besleyici bir alternatif.
LAKTOZ ALERJİSİ OLANLAR DA TÜKETEBİLİR!
Manda yoğurdunun laktoz oranı oldukça düşük. Bu nedenle laktoz alerjisi olan yetişkin ve çocuklar da rahatlıkla tüketebiliyor.