D vitamini zengini, demir depolarını fullüyor! Demeti 30 lira: Yiyen 100 yaşını görmeden ölmez!

Doğada yetişen ve sağlık için yararlı pek çok bitki bulunuyor. Bir tanesi var ki demir ve D vitamini zengini, sağlığımıza sağlık katıp ömrümüzü uzatıyor! Her bir lokması ayrı şifa olan o besin basurun da en iyi şifacısı! İşte demeti 30 TL'den satılan, faydaları say say bitmeyen o bitki...

Doğada yetişen ve şifanın ta kendisi olarak görülen pek çok bitki bulunuyor. Bitkilerin vücudumuza sağlamış olduğu faydalar özellikle kalp ve damar sağlığını etkileyerek kritik pek çok hastalığa karşı korunma sağlıyor. Bir bitki var ki, onu yiyen hastalık nedir bilmeden 100 yaşına kadar yaşıyor. İşte yiyeni koca bir çınara çeviren, lezzeti ile tüm Türkiye'ye nam salmış pazının faydaları! www.posta.com.tr

KANSIZLIĞI VE DEMİR EKSİKLİĞİNİ BİTİRİYOR
Demir oranı ve D vitamini takviyesi ile bilinen pazı sayesinde kansızlıktan kurtulmak da mümkün. Bu besinin düzenli olarak haftada 3 kez olacak şekilde tüketilmesi durumunda kansızlıktan kurtulunabiliyor. 100 gramında yaklaşık 3.00 mg demir barındıran pazı, kırmızı kan hücresi üretimini de destekleyerek kansızlığa iyi geliyor.

Demir eksikliğine bağlı olarak görülen kronik yorgunluk, halsizlik gibi semptomları da neredeyse sıfırlayan pazı ile birlikte daha fit, sağlıklı ve zinde bir yaşam sürdürmek mümkün oluyor.

C, D, A VE K VİTAMİNİ ZENGİNİ
İçerisinde bol bol vitamin ve mineral taşıyan pazı, düzenli olarak tüketilmesi hâlinde herhangi bir vitamin eksikliği oluşumunun da önüne geçiyor. En sağlıklı ve faydalı sebzeler arasında değerlendirilmekte olan pazıyı düzenli tüketenlerin C, D, A ve K vitamininin yanı sıra magnezyum gibi vücut için önemli değerleri de kolaylıkla aldığı görülebiliyor.

SİNDİRİM DOSTU, BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR
Lifli yapısı sayesinde hazımsızlığın önüne geçen pazı, midede yaşanan şişlik ve gaz sorunlarının da önüne geçiyor. Düzenli tüketimde bağırsak florasını da güçlendiren bu sebze sayesinde kabızlığın kökü kuruyor. Boşaltıma olan katkıları ile öne çıkan pazı, bağırsaklardaki zorlanmaları da engelleyerek kişinin tuvalete rahat ve hızlı çıkmasını sağlıyor. Gaz riski taşımayan pazıyı emziren annelerin de doktor onayı ile güvenle tüketmesi mümkün oluyor.

KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLÜYOR
Pazı, kardiyovasküler rahatsızlık riskini de neredeyse sıfırlıyor. Roka, fesleğen gibi besinlerde olduğu gibi pazı da yüksek oranda nitrat içerdiği için tüketilmesi faydalı besinler arasında değerlendiriliyor. Kanın pıhtı atmasını da önleyen bu besin, kalp krizinin yanı sıra pıhtı atmasına bağlı ani felç risklerini de azaltmaya yardımcı oluyor.

BASURA İYİ GELİYOR
İdrar söktürücü özelliği ile de bilinen pazı, enfeksiyonların boşaltımda kolaylıkla söktürülmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda basur, hemoroit gibi problemlerle karşı karşıya olan kişilere de pazı tüketmeleri öneriliyor.

DİYABET HASTALARINA DA ŞİFA OLUYOR
Kan şekerini dengelemekte etkili olan siringik asit ve lifleri içeren pazı, diyabet hastalarına iyi geliyor. Diyabet riski taşıyan kişilerin de bu riski düşürmesine yardımcı olan pazı, hiperglisemik durumların da önüne geçiyor.
Elbette her besinde olduğu gibi pazı tüketiminde de aşırıya kaçmamak önem taşıyor. Aynı zamanda hamilelerin, kronik hastaların ve alerjen bünyeye sahip kişilerin bu bitkiyi tüketmeden önce doktorlarına danışması önem arz ediyor.