Keki önceden ısıtılmış fırında pişirmeye başlayın
Fırın yemekleri tariflerinin çoğunda, (en azından Posta.com.tr'de) fırınlama ile ilgili "önceden X derece ısıtılmış fırında" ifadesi olur. Tarifte bu ibare varsa bu, fırını daha önceden ısıtmanız ve pişireceğiniz kek veya yemeği belirtilen ısıya gelmiş fırına koymanız gerektiği anlamına gelir.
Eğer fırını önceden ısıtmazsanız kekinizin içi kuru ve sert olur. Ancak biz bunun yerine dışı kıtır kıtır, içi nemli ve yumuşak bir kek istiyoruz. Bunun için kek önceden ısıtılmış fırına girmeli, bu sayede aniden maruz kalacağı yüksek sıcaklıkla dış kabuğu kıtır kıtır bir katman oluşturur, içi de nemli ve yumuşak kalır.