Antioksidan deposu olan tarçın, kandaki şekeri düşürür ve bu sayede damarlar için çok faydalıdır. Günde 1 çay kaşığı tarçının kandaki yağ oranını yüzde 26 oranında azalttığı kaydedilmiştir. Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir.Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller. E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde damarlardaki hasarı engeller. Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıkları görülme oranının daha az olması zeytinyağı sayesindedir.İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanseri önler ve tansiyonu düşürür. Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığı ve enflamasyona da iyi gelir. Yeşil çay, damarlara hasar veren oksidatif stresi azaltır ve damarları temizler.İçerdiği antioksidanlar kolesterolü düşürür ve bu sayede kalbi korur. Yulaf, kolesterolü düşürür ve damarları temizler.Öğünlerinize yulafı eklemenizi öneririz. Özellikle kolesterolü düşüren bu meyve kan akışını dengeler ve bu sayede kalp için çok faydalıdır.