Damarlarda biriken yağı çözüp, kolestrolü dengeliyor: Japonlar bardak bardak içiyor: Bağırsakları motor takmış gibi çalıştırıyor

Moringa oleifera olarak da bilinen Moringa bitkisi, kilo kaybını destekleme rolü de dahil olmak üzere potansiyel sağlık yararları nedeniyle popülerlik kazanmış, besin açısından zengin bir bitkidir. Hiçbir gıdanın veya takviyenin tek başına kilo vermeyi garanti edemeyeceğini unutmamak önemli olsa da moringa'yı dengeli bir beslenme ve sağlıklı yaşam tarzına dahil etmek genel refaha katkıda bulunabilir. Kilo yönetimiyle olan ilişkisi de dahil olmak üzere moringa'nın sağlık açısından birkaç potansiyel faydası bulunur.

Moringa yaprakları, vitaminler (A, C ve E), mineraller (kalsiyum, potasyum ve demir) ve esansiyel amino asitler dahil olmak üzere bir besin deposudur. Bu besin yoğunluğu, onu çok yönlü bir diyete değerli bir katkı haline getirir.
Moringa, kersetin, klorojenik asit ve beta-karoten gibi antioksidanlarla doludur. Antioksidanlar vücuttaki serbest radikalleri nötralize etmeye yardımcı olarak oksidatif stresi ve inflamasyonu azaltır.

Bazı çalışmalar moringa'nın metabolizma hızını artırmaya yardımcı olabileceğini ve bunun da kilo yönetimine katkıda bulunabileceğini öne sürüyor. Daha yüksek bir metabolizma hızı, vücudun kalorileri daha verimli yakması anlamına gelir.

Moringa yapraklarındaki lif içeriği tokluk hissine katkıda bulunabilir. Lif oranı yüksek gıdalar iştahı kontrol etmeye yardımcı olarak aşırı yeme olasılığını azaltır.
Moringa, sağlıklı bir sindirim sistemini destekleyebilecek antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip bileşikler içerir. İyi işleyen bir sindirim sistemi, besin emilimi ve genel sağlık için gereklidir. Moringa bitkisini en çok Japonlar tüketiyor

KAN ŞEKERİ SEVİYESİNİ DENGELER
Moringa, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olan gelişmiş insülin duyarlılığıyla ilişkilendirilmiştir. Sabit kan şekeri seviyeleri, iştahı ve aşırı yemeyi azaltarak daha sağlıklı bir kiloya sahip olmanızı sağlayabilir.

SU TUTULMASINI AZALTIR
Moringa'nın idrar söktürücü özellikleri, geçici kilo kaybına neden olabilecek su tutulmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu etkinin genellikle yağ kaybından ziyade su ağırlığıyla ilgili olduğunu unutmamak önemlidir
KOLESTROLÜ DÜZENLER
Bazı çalışmalar moringa'nın kolesterol seviyelerini düşürmeye, özellikle de "kötü" LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini öne sürüyor. Sağlıklı kolesterol seviyelerini korumak kalp sağlığı için çok önemlidir.

MORİNGA YAPRAKLARI NASIL TÜKETİLİR?
Moringa yaprakları ve daldan basit bir çorba yapabilir veya bunları biraz yağ, hindistan cevizi rendesi ve yeşil biberle kızartabilirsiniz.
Moringa yapraklarından basit ve lezzetli bir tarif hazırlamak yalnızca birkaç dakikanızı alır. Odisha gibi eyaletlerde moringa, pirinç ve dalla birlikte günlük olarak tüketilmektedir. Pişirmeden önce yaprakların küçük saplarını çıkardığınızdan emin olun.

MORİNGA ÇAYI TARİFİ
Moringa bitkisinden en iyi şekilde yararlanılabilecek olan formu çay halidir. Moringa çayı kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. Kurutulan veya kurutulduktan sonra öğütülerek toz haline getirilen moringa bir fincan için bir çay kaşığı ölçülerinde olacak şekilde 4-5 dakika sıcak suda demlenmeye bırakıldığında içilmeye hazır hale gelir. Hazır poşet çay formları da aynı şekilde demlenebilir. Demlendikten sonra tadına aroma katmak isteyenler zencefil ve bal ekleyebilir.

Ayrıca sıcak moringa çayını limon rendesi ve suyu ile de yapabilirsiniz. Bu tarife hindistan cevizi sütü ve yeşil çay da ekleyebilirsiniz. Zencefil ve zerdeçal ile demlenen moringa çayına limon ve bal da eklenirse bu onu ideal bir kış çayı haline getirir.
Serinletici bir yaz içeceği arıyorsanız, soğuk çay tarifini de deneyebilirsiniz:

Mayalandıktan sonra soğumaya bırakılır, ısısı kaybolduğunda buzdolabına konarak soğuması beklenir.
Soğuma işlemi sonrasında isteğe bağlı olarak buzlu bardak ile servis edilebilir. Dilerseniz daha sıcakken limon suyu veya nane ekleyerek tadının daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz