HAFTADA EN AZ BİR PORSİYON BALIK YİYİN
Balığın önemli bir protein ve vitamin kaynağı olduğunu söyleyen Uzm. Dyt. Akren, “Sağlıklı yağlar barındıran balığı haftada en az bir porsiyon yemek, hem serotin düzeyinizi artırarak sizin daha mutlu hissetmenize etki eder hem de kalp sağlığınızı fayda sağlar. Somon, ton balığı, uskumru, ringa balığı ve sardalya gibi yağlı balıklar, sağlıklı Omega-3 yağlarıyla dolu oldukları için mükemmel bir seçimdir. Bu nedenle haftada en az bir porsiyon sürdürülebilir kaynaklı balık yemeyi hedefleyin” diye konuştu.
Pek çok insanın bakliyat yemekte zorlandığının altını çizen Uzm. Dyt. Akren, “Ama önümüzde bakliyatları denemek için pek çok neden var. Öncelikle ucuzdurlar, çok yönlüdürler, lif ve vitaminlerle doludurlar, etin yerini mükemmel bir şekilde alırlar, kalp ve bağırsak sağlığı için harikadırlar. Bu nedenlerle de sağlıklı bir beslenme düzeninin önemli bir parçasıdırlar” dedi.