Yapması keyifli, yemesi ise oldukça lezzetli olan dereotlu poğaça tarifi, küçükten büyüğe herkesin sevdiği bir lezzet. Peki, dereotlu poğaça nasıl yapılır? İşte, dereotlu poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Dereotlu poğaça malzemeler100 gram tereyağı2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)2 yemek kaşığı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağYarım demet dereotu2 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı mahlep1 çay kaşığı tuz3 su bardağı unDereotlu poğaça içi için:PeynirDereotlu poğaça üzeri için:Yumurta sarısı1 çay kaşığı sıvı yağSusamÇörekotuMavi haşhaş Dereotunu yıkayıp kurulayın ve saplarını kesip yapraklarını ince kıyım doğrayın. Unu yoğurma kabına alın üzerine kabartma tozunu serpin. Unun ortasını havuz gibi açın. Ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt, sıvı yağ, sirke, mahlep, tuz ve kıyılmış dereotunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse biraz daha un ekleyin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Oval şeklinde açıp içine yeteri kadar peynir koyun ve açık uçları pide şeklinde kapayın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın. Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Üzerinde susam, çörek otu veya mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.