TEKRAR ISITILMASI ZEHİRLEYEBİLİR
Ispanağın yanlış tüketimi bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir. Nitrat bakımından zengin olan bu sebze tekrar ısıtılınca içerisindeki nitrat, yüksek ısıya maruz kaldığı için sağlığa çok zararlı olan nitrite dönüşebilir. Nitritin fazla tüketimi sağlığa ciddi zararlar verir ve besin zehirlenmesine neden olur.
İşlenmiş ve ısıl işlem görmüş etlerde kullanılan nitrat ve nitrit çok eser miktarda kontrollü olarak gıdaların bozulmaması için kullanır. Belirli standartları vardır ve kesinlikle standartlar dışına çıkılmaz.
Ispanağın doğal yapısında bulunan nitrat ise sürekli olarak ısı görürse nitrite dönüşebilir. Küçük bir çocuğun 5 mg nitrit alması bile zehirlenmeye sebep olabilir.