KARBONHİDRAT VE ŞEKER EN BÜYÜK DÜŞMANLAR!
Prof. Dr. İlknur Özcan, son olarak dişleri korumak için dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili genel uyarılarda bulundu ve uzman görüşünün önemine dikkat çekerek sözlerini noktaladı:
“Karbonhidrat ve şekerden zengin beslenme, diş bakımının aksatılması, ağız içi mikroorganizma çeşitliliği ve sayısı çürük oluşumunda temel faktörlerdendir. Eğer kontrolsüz karbonhidrat ve şeker tüketimi varsa dişler florlu diş macunu ile düzenli fırçalanmıyorsa ya da fırçalama yetersiz kalıyorsa ağız içinde sürekli asidik bir ortam olacağından çürüğe yatkınlık artış gösterir. Bazı sistemik hastalıklar, diş yapı bozuklukları, kullanılan ilaçlar da çürük hızında artışa sebebiyet verebilir. Böyle durumlarda diş doktoru ile uygun koruyucu tedavi planı yapılmalıdır.”