Diyetinize karpuz eklemenin faydaları

Yazın en güzel meyvelerinden biri karpuz olabilir. Bol miktarda su içeren karpuzun faydaları çok fazla bilinmese de içeriğindeki güçlü vitamin ve besin değerleri onu diyetinize eklemek için harika bir meyve yapar. Karpuz, kilo vermenize, iltihabı azaltmanıza ve vücudunuzdaki toksinleri temizlemenize yardımcı olabilir. İşte ayrıntılar...

Karpuzun ağırlığının %90'ı su olduğu için, kilo vermeye çalışıyorsanız yemek için en iyi meyvelerden biridir. 100 gramlık bir porsiyon sadece 30 kalori içerir. Aynı zamanda, hızlı bir şekilde yağ yakmaya yardımcı olan arginin adı verilen harika bir amino asit kaynağıdır. Vücudun sulu kalmasına yardımcı olmanın yanı sıra, karpuz atıştırmak tok hissetmenize yardımcı olur.

Karpuz sağlığımız için faydalı birçok besin değerine sahiptir.
- Sağlıklı görme için gerekli olan A vitamini
- Vücudunuzun yiyecekleri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olan B-1 vitamini
- Vücudunuzun kırmızı kan hücreleri (RBC'ler) oluşturması için ihtiyaç duyduğu B-6 vitamini
- Doku büyümesi ve onarımı için hayati önem taşıyan C vitamini içerir.

Likopen açısından zengin, nemlendirici bir meyve , vücudunuzun yağ yakma potansiyelini artıran bir amino asit olan vücudunuzun arginin seviyelerini artıracaktır .
Aynı zamanda sulu kırmızı meyve vücudun yağ yakmasına yardımcı olur, yağsız kas oluşumunu destekler

Karpuz, yüksek diyet lifi ve su içeriği ile mükemmel bir yaz meyvesi yapar. Karpuz diyeti, hızlı kilo vermenin çok etkili bir yoludur . Bu diyet, vücudumuzdaki toksinleri temizlemeye ve kilo vermeye yardımcı olduğu için en sağlıklılarından biri olarak bilinir.
Bununla birlikte karpuzun doğal şeker içeriği nedeniyle aşırıya kaçmadan tüketmek önemlidir ancak endişelenmeyin;
Karpuz, fincan başına sadece 46 kalori içeren düşük kalorili bir besindir. Mayo Clinic'e göre, bir kilo vücut yağı yapmak için 3.500 kalori gerekiyor, bu nedenle karpuzun kilo alımına katkıda bulunması muhtemel değil

Karpuz sadece kilo vermenize destek olmaz aynı zamanda sağlığınız için de harikadır.
L-sitrülin, karpuzda bulunan bir amino asittir. Yakın zamanda yayınlanan bir çalışma , diyetinizi l-sitrülin ile tamamlamanın, kalp hastalığı sorunları düşünüldüğünde faydalı vasküler iyileşme sağladığını göstermektedir.
Araştırma, istirahat kan basıncını düşürdüğünü ve prehipertansiyon ve hipertansiyonu olan kişiler için olumlu bir yanıt verdiğini gösterdi.