BADEM SÜTÜ
Badem sütü, inek sütüne inanılmaz leziz bir alternatiftir, evde yapılabilir, vegandır ve çok sağlıklıdır. Badem sütü bitkisel sütler ve kabuklu yemişler içerisinde en sık kullanılan süttür. İnek sütüne göre kalsiyum içeriği daha fazla olan badem sütünün rengi inek sütüne göre daha koyu renkte bejdir.
Badem sütü laktoz içermez ve antioksidanlar ile potasyum ve kalsiyum gibi mineraller açısından çok zengindir. 1 bardak badem sütü günlük kalsiyum ihtiyacının ortalama yüzde 30’unu, E vitamini ihtiyacının ise yüzde 125’ini karşılar.
Badem sütünün yapımı çok kolaydır. 1 su bardağı çiğ bademi geceden suya koyun ve en az 8 saat suda bekletin.
Ertesi gün bademleri süzün ve sudan geçirin. 4 bardak suyu ve bademleri blenderdan geçirin. 2-3 dakika boyunca blender'da karıştırın. Homojen ve akışkan bir karışım elde ettiğinizde mikseri kapatın. Sütü tatlandırmak için bal, kakao ya da tarçın ekleyebilirsiniz.