DİKEN UCU OTU NEREDE YETİŞİR, NEREDE SATILIR?
Genel olarak Karadeniz Bölgesi'nde yetişen melocan otu nerede bulunur diye baktığımızda, Samsun, Kastamonu, Zonguldak, Trabzon, Rize, Giresun gibi illerimizde görülmektedir. Ayrıca Edremit-Balıkesir ve Gözne-Mersin yörelerinde de rastlanmaktadır. Yetiştiği bölgeye göre farklı isimlerle anılmaktadır. Genel olarak bahar aylarında toplanır ve tüketilir. Melocan otu satın almak için yöredeki pazarlara bakabilir ya da internet üzerinden sipariş verebilirsiniz.
Ayrıca İstanbul'da da belgrad ormanlarında Haziran ayının başında bolca rastlayabilirsiniz.
DİKEN UCU OTU YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Tıpkı diğer sebzeler gibi haşlanan diken otunun suyu acımsıdır. Bundan dolayı yemeğini yaparken suyunu süzmek gerekir. Ispanak ve pırasa gibi kavrularak tüketilebilir. Böreklerin içerisinde de oldukça lezzetlidir. Melocan otu yemeği tarifi için gerekli olan malzemeler; 250 gram melocan otu, 4 yumurta, 3 domates, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, zeytinyağı ya da tereyağdır. Yemeği yapmadan önce otları güzelce temizleyiniz. Soğan ve sarımsakları yağda kavurunuz. Daha sonra otu ilave edip kavurmaya devam ediniz. Domatesleri küp küp doğrayıp içine ekleyiniz. Suyunu çekene kadar pişiriniz. daha sonra üzerine yumurtayı kırıp afiyetle yiyebilirsiniz.