Doğal antibiyotik olarak biliniyor: Her 1 kaşığı şifa saçıyor, ilaçları çöpe attırıyor!

Gribal enfeksiyonların artış gösterdiği son dönemlerde sağlıklı bir bünyeye sahip olmak da büyük önem taşıyor. Hastalığa yakalanıp bir türlü pençesinden kurtulamayanlar çözümü ilaçlarda arasa da doğanın o mucizelerini bir araya getirdiğinizde adeta doğal antibiyotik görevi görüyor. İşte her kaşığı ayrı şifa olan o tarif...

Hastalık döneminde yediğimiz içtiğimiz besinler çok daha fazla önem taşıyor. Sağlığımıza yeniden kavuşmak için her yöntemi denediğimiz bu günlerde bazı besinler var ki tüketenlere 100 yıl hastalık uğramıyor. www.posta.com.tr

Doğru beslenme, düzenli uyku, bol su tüketimi gibi pek çok kritere özen göstererek sağlığımıza yeniden kavuşmamız mümkün oluyor. Sağlıklı beslenme için işte muhakkak tüketmeniz gereken viral hastalıkların düşmanı o besinler ve mucize antibiyotik tarifi!

SOĞAN-SARIMSAK
Faydaları saymakla bitmeyen, doğanın en güçlü antibiyotikleri olarak bilinen soğan ve sarımsak listenin başlarında yer alıyor. Hasta olanların muhakkak tüketmesi gereken bu besinleri düzenli olarak aldıkları takdirde hastalık sürelerini yarı yarıya kısaltmaları mümkün oluyor.

KEFİR
En güçlü probiyotik kaynaklarından olan kefir de hastalığa bağlı gelişen hazımsızlık ve sindirim sorunlarını dindirmek için tüketilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Kalsiyum ve magnezyum zengini olan bu besini düzenli tükettiğinizde vücudunuz hastalıklara karşı daha dirençli hâle gelerek hızlıca iyileşme sürecine giriyor.

C VİTAMİNİ İÇEREN MEYVELER
Mandalina, limon, portakal başta olmak üzere C vitamini bakımından bolluğa sahip meyvelerin tüketimi de önem taşıyor. Hem C vitamini sayesinde hastalıklarla daha etkili mücadele etmek hem de meyveler içerisinde yer alan su oranı sayesinde ihtiyaç duyulan su oranını karşılamak mümkün oluyor.

DOĞAL ANTİBİYOTİK TARİFİ
Doğanın sunduğu mucizeleri kullanarak doğal bir antibiyotik tarifi hazırlamak da mümkün oluyor. Bu tarifi hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı bal,
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi,
- 3 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı zencefil,
- 1 su bardağı kaynar su,
- Yarım limonun suyu,
- Tercihe göre karanfil.

Bu tarifi yapmak için ilk olarak elma sirkesi, bal, karanfil, zencefil ve limon suyunu karıştırmanız gerekiyor. Sonrasında bu karışımı kaynar su içerisine ekleyerek iyice çırpmanız yeterli oluyor.

Her sabah 2 kaşık tüketilen bu antibiyotiği düzenli kullananlar hastalık nedir bilmiyor. Üstelik kimyasal ilaçların ve takviyelerin tüketilmesine dahi gerek kalmayabiliyor.

Elbette ki doğal yöntemler ne denli faydalı olursa olsun ilerleyen hastalıklar için bir uzman görüşü almadan bu tip yöntemlerin kullanılması kimileri için sakıncalı olabiliyor. Hamilelerin, yaşlıların, çocukların ve kronik hastaların (diyabet, tansiyon vb.) uzman görüşü almadan bu tip karışımları kullanması tavsiye edilmiyor.