DOĞRAMA TARİFİ
Doğrama malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 200 gram nohut
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 adet sivribiber
- 3 adet patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- 1 adet limon
- Kuru nane
DOĞRAMA YAPILIŞI
Nohutu akşamdan ıslatın. Sıvı yağ ve eti tencere alın ve kavurun. Etler kavrulunca üzerine yemeklik doğradığınız soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra salça ve 4 su bardağı sıcak suyu da ilave edip pişmeye bırakın. Yemeğiniz kaynamaya başlayınca önceden ıslattığınız nohutu da ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcan, domates, biber ve sarımsakları ilave edin. Tüm malzemeler pişmeye yakın 1 adet limonun suyunu ekleyin.
Diğer taraftan da tereyağı ve naneyi bir tavada kızdırın. Yemeğiniz pişince hazırladığınız tereyağlı ve naneli sosu üzerine gezdirip servis edin.