Doğru ağız bakımıyla kötü kokulardan kurtulun!

Ağız kokusu problemi, kişinin sosyal hayatından tutun mesleki yaşamına kadar hayatını olumsuz etkileyen sorunlarından başında geliyor. Beslenme tipiniz ve ağız kokusuna yol açan fazla yiyeceklerin tüketilmesi ağız kokusuna sebep olabilir. Ağız kokusundan şikayetçiyseniz ve bunu gidermek istiyorsanız bu kötü durumu kontrol almanız ebette ki mümkün. Sağlıklı beslenerek, ağız temizliğin ekstra özen göstererek ağız kokusu problemiyle baş edebilirsiniz. Ağız kokusunu gidermek için neler yapılabilir, ağız kokusu nasıl giderilir? diye merak ediyorsanız en etkili yöntemleri posta.com.tr okuyucuları için araştırdık.

Dişlerin arasında kalan yemek artıkları, diş etlerinin çevresinde bakterilerin oluşmasına sebep olur. Yemeklerden sonra iyi temizlenmeyen ağız zamanla koku oluşumuna sebep olur. Ağız kokusuyla baş edebilmek için birkaç basit yöntem uygulayabilirsiniz. Bu yöntemleri her gün düzenli olarak yapabilirseniz ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.
DİŞ TEMİZLİĞİ İÇİN FIRÇALAMAYI İHMAL ETMEYİN!
Ağız kokusunu gidermenin en etkili yolu düzenli olarak dişleri fırçalamaktır. Dişlerinizi günde en az 2 kez, 2'şer dakika fırçalamanız gerekir. Ağız kokusu problemiyle kolayla baş edebilmenin yolu dişleri fırçalamaktan geçiyor. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamayı unutmazsanız ağız kokunuzun azaldığını göreceksiniz.
Temiz dişler ağız kokusunun oluşumunu mutlaka engeller. Dişler günde 2 defa 2 dakika fırçalandıktan sonra yardımcı olarak diş ipi ile de dişlerinizin arası iyice temizlemeniz ağız kokusu oluşumunu engeller. Ağız kokunu oluşumun en kolay yollarından biri dişleri fırçaladıktan sonra diş ipi kullanmaktır.

DİL VE DİŞ TEMİZLİĞİ ÖNEMLİ
Ağız kokusuyla mücadele etmenin en kolay yollarından biri dili temiz tutmaktır. Gün içerisinde tükettiğimiz besinler dil sırtının arkasında birikebilir. Bu birikintiler ağız kokusuna yol açabilir. Ağız kokusunu gidermek istiyorsanız dişlerinizi fırçalarken, dilini temizlemeyi unutmayın. Ayrıca dişlerinizde oluşan çürükleri de kontrol edin.
Dişlerdeki çürükler de ağız kokusuna sebep olur. Eğer dişlerinizde çürümeler varsa mutlaka diş hekiminize danışın. Ağız kokusunu gidermenin yolları olarak bu adımları izleyebilirsiniz.
BOL SU TÜKETİN, ASLA AÇ KALMAYIN!
Bol su içmek ağız kokusunu nasıl giderir? diye düşünebilirsiniz. Bunun cevabı olarak su içmek dilinizin kurumasını engellediği ve aynı zamanda ağzınızdaki bakterilerin azalmasını sağladığı için ağız kokusunu gidermek için çok etkilidir. Ağız kokusunu giderebilmek için gün içerisinde mutlaka bol su tüketin. Ayrıca asla aç kalmayın. 24 saat boyunca aralıklarla beslenin. Böylelikle ağız kokusu ile mücadele edebilir ve ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.
GARGARA YAPMAK İYİ GELEBİLİR
Gece yatağınıza geçmeden önce, dişlerinizi fırçaladıktan sonra gargara yapabilirsiniz. 1 dakika gargara yapmak ağız kokusunu önlemede etkilidir. Genellikle tuzlu su ile yapılan doğal gargaralar ağız kokusu üzerinden etkili olur.
Aynı zamanda gargara yaptığınızda diş etlerinizdeki sorunlara da iyi gelir. Ağız kokusunu gidermenin yollarından biri de unutmayın ki gargara yapmaktır.

TARÇIN KULLANMAK AĞIZ KOKUSUNU GİDERİR
Temizlenmeyen ve gargara yapılmayan dişler ağız kokusuna sebep olur. Bu yöntemleri deneyip istediğiniz çözümü alamadıysanız doğal yollardan destek alabilirsiniz. Tarçın ağız kokusu problemlerinde en etkili çözümlerden biridir. Tarçın kullanarak tükettiğiniz içecekler ya da ağızda tarçın çiğnemek ağız içerisinde oluşan bakterilerin önüne geçer.
Ağız kokusunun çözümü için siz de tarçın tüketimini artırabilirsiniz. Tarçın aynı zamanda diş etleri ve dişlerin yapısı için de faydalıdır.
KARANFİL ÇİĞNEYİN
Karanfil ağız kokusu giderilmesi için kullanılan en eski yöntemlerden biridir. Ağzınızın koktuğunu hissettiğiniz anda çantanızda bulunduracağınız karanfil sizi bu durumdan kurtaracaktır.
Karanfil çiğnemek ağız kokusunu önlemede en etkili yöntemlerden biridir. Gün içerisinde yaşadığınız ağız kokusunu önlemek için ağzınıza ara ara karanfil atıp çiğneyebilirsiniz.

ÇAY, KAHVE VE ŞEKER TÜKETİMİNİ AZALTIN
Çok fazla şeker tüketimi diş çürüklerini artırır. Diş çürüklerinin artması da ağız hijyeninin bozulmasına sebep olur. Kek, bisküvi, çikolata çok fazla yağ, şeker ve beyaz un içeren tatlı ve gıdalardan kaçınılmalıdır.
ÇAY VE KAHVE TÜKETİMİ AZALTILMALI
Kafeinli içeceklerden kaçınılması ağız hijyeni açısından çok önemlidir. Gün içerisinde çokça tükettiğimiz çay, kahve gibi içeceklerin tüketimi, vücuttaki su kaybını artırır, ağızda kuruluğa neden olur.
Ağız kuruluğu da ağız kokusunun artmasına sebep olur. Bu sebeple çay, kahve gibi içecekler ağız sağlığı için daha az tüketilmelidir.