ISPANAKLI KEK TARİFİ
Ispanaklı kek malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 200 gram ıspanak
- 1 adet damla sakızı
- Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):
- 2 paket toz krem şanti
- 1 su bardağından biraz fazla süt
ISPANAKLI KEK YAPILIŞI
Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin.
Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin.
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin.
Pişen keki servis tabağına çıkartın.
Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.