Besin zehirlenmesi neden olur?
Yaz aylarında sıcak havaların başlamasıyla beraber besinlerde bulunan mikroorganizmalar artış gösteriyor. Dolapta saklanmayan ve açıkta kalan yiyeceklerin besin zehirlenmesine yol açtığına dikkat çeken İstanbul Kent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Köse, önemli uyarılarda bulundu.
Besin zehirlenmesinin corona virüs nedeniyle öneminin daha da ön plana çıktığı bağışıklık sistemine zarar verdiğini anlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Köse, "Corona virüs salgını bizim besinleri yıkamamızı sıklaştırmamız açısından faydalı oldu. Sebzeleri yıkamayı daha iyi öğrendik. O nedenle besinleri mümkün oldukça bakterilerden arındırıp, suda bekleterek yıkamamız gerekiyor. Eğer iyi yıkamazsak içeride kalan bakteriler bakteri kaynaklı hastalıklara sebep olabilir. Aynı zamanda tavuk ve et gibi besinleri saklama koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Eğer bunları buzdolabında saklamazsak veya buzluktan çıkarıp dışarıda çözündürme gibi hatalar yaparsak o zaman besin zehirlenmeleriyle karşı karşıya kalırız" diye konuştu.