Çikolata herkes tarafından sevilen bir yiyecek, ancak şeker katkısı nedeniyle vücudumuza bir yerden mutluluk verirken diğer taraftan zarar da vermeye devam ediyor. Bazen öyle anlar oluyor ki, aniden çikolata yeme ihtiyacımız geliyor. Ancak akla hemen yüksek şeker oranı nedeniyle kilo alma endişesi geliyor, canımız çok istemesine rağmen kimi zaman yiyemiyoruz. İşte bu noktada bizi bu ikilemden kurtaracak bir tarifimiz var. İşte Dr. Fevzi Özgönül'den şekersiz çikolata tarifi.. 1 tatlı kaşığı kakao2 çorba kaşığı labne peyniriBademCeviz veya fındık rendesiKeçiboynuzu tozu veya bal Bir kase içerisine 2 çorba kaşığı labne peynirini koyun. Üzerine kıvam oluşturana kadar badem, ceviz ya da fındık rendesi ekleyin. (Rende taneli olmasın; rende veya rondo ile tamamen toz haline getirin)İyice karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırın.Ardından tatlandırmak için içerisine azar azar keçiboynuzu tozu ya da bal ekleyin. Miktarı damak tadınıza göre belirleyin. Ancak çok da abartmayın.Tüm karışımı iyice yoğurduktan sonra buzdolabında 30 dk kadar bekletin. (Buzluğa değil, buzdolabının gıda bölmesinde bekletin)Çıkartınca bir daha yoğurun ve yuvarlak toplar yapın. Arzu ederseniz bu topları da hindistan cevizi veya badem, ceviz, fındık rendesi ile ya da çok az kakao ile kaplayabilirsiniz.Afiyet olsun.