Kırmızı et
En iyi diyet her zaman meyve ve sebzeler açısından zengin, kırmızı et ve işlenmiş gıda tüketiminin az olduğu Akdeniz diyetidir. Meyve ve sebzelerde büyük miktarda bulunan polifenoller açısından zengin bir diyet ve kırmızı etin azaltılması, karaciğer yağlanmasının azalmasında temel bir role sahiptir. Polifenoller üzüm, çilek, ahududu, nar ve yaban mersini gibi meyvelerde, pancar, patlıcan, domates ve soğan gibi bazı sebzelerde, baklagiller ve tam tahıllarda bulunur.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2015 yılında kırmızı eti olası bir kanserojen olarak sınıflandırmış ve tüketiminin haftada 500 gramı geçmemesini tavsiye etmiştir.
Alkol
Alkol vücut için toksiktir, bu yüzden vücut mümkün olan en kısa sürede ondan kurtulmaya çalışır. Vücutta birikmemesi için onu metabolize etmekten karaciğer sorumludur. Alkol aşırı kalori sağlar ve sürekli tüketimi karaciğerde birikerek iltihaplanmaya ve hücrelerin yok edilmesine neden olan iltihaplı maddelerin oluşumuna neden olan yağa dönüşmesini tetikler.
Bu durum zamanla karaciğer yağlanmasına neden olur, akut alkolik hepatit oluşabilir ve ağır vakalarda siroz oluşabilir. Bireysel duyarlılık değişebilir ve toksik etki kadınlarda erkeklerden daha fazladır.