Keşkek Anadolu'da özellikle bayramlarda ve düğünlerde kazanlarda pişen bir yemek olarak biliniyor. Bu yemeği özel kılan unsurlardan biri de tokmak yardımı ile pişen malzemenin dövülmesi.
DÜDÜKLÜDE KEŞKEK TARİFİ (YAPILIŞI)
Keşkek kazanlarda odun ateşinde pişen, kimi yörelerde çömlekte yapılan bir yemek ancak evde de düdüklü tencereler kullanılarak hazırlanabiliyor. Ana malzemesi aşurelik buğday ve et olan bu yemeğin ön hazırlığının yapılması pişirme süresinin daha kısa olmasını sağlıyor. İsteğe göre aşurelik buğdaylar bir gün önceden ıslatılıyor ve böylece şişmesi sağlanıyor. Dilerseniz, keşkek yapmadan önce buğdayları düdüklüde bir süre haşlayabilirsiniz. Keşkek temeği için gerekli olan malzeme listesi şu şekilde: