Bugünkü özel tarifimiz Fas mutfağından. Arap ülkelerinde sıklıkla yapılan kuru erikli kuzu tajin; etin, kuru meyvelerin ve özel baharatların yer aldığı zengin bir katmanlı lezzete sahip. Bu nedenle bu tarifi, özel misafirlerinizi ağırlayacağınız akşam yemekleri için bir kenara not edebilirsiniz. Tarifi, Posta.com.tr okurları için bünyesinde her zaman usta şeflere yer veren popüler bir meze restoranının şefi, Şef Bilal Ateş'ten aldık. Tarifin bir diğer önemli yanı sıra tok tutucu özelliğe sahip olması. Tarifi dilerseniz kuru erik yerine medine hurması ve anason seviyorsanız, rezene katarak farklılaştırabilirsiniz.
Şimdi gelin, orijinalinde Tagine olarak geçen kuru erikli kuzu tajin malzemelerini sıralayalım, ardından adım adım tarife geçelim. Bu tarifin yanına en çok yakışacak şey ise kendine has bir aroması olan firik bulgurundan yapılan firik pilavı. Hatay ve Antep yörelerine özgü, farklı bir aromaya sahip firik bulguru ile yapılan firik pilavı nasıl yapılır, öğrenmek isterseniz daha sonra bu haberimize bakabilirsiniz.
KURU ERİKLİ KUZU TAJİN MALZEMELERi:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 adet kuzu incik
- 2 adet doğranmış büyük soğan
- Yarım çay kaşığı; zencefil, karabiber, zerdeçal, safran filizleri
- 2 adet tarçın çubuğu
- Büyük demet taze kişniş
- 4 diş ince doğranmış sarımsak
- 250 gram çekirdeksiz kuru erik
- 150 gram kuru incir
- Kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı bal
Püf noktası: Bu tarifi dilerseniz kuru hurma ve rezene ile de yapabilirsiniz.